Holas

Páginas: 3 (569 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2012
Ramon Llull va néixer a Palma de Mallorca en 1932 i va morir en 1216. Era filòsof, teòleg, novel.lista i poeta. Provenia d'una família de la Noblesa. En la vida personal, es casà i va tenir dosfills. La seva autobiografia esta explicada en Vida Coetània. Aquí diu que se li apareix Jesucrist i a rael d'això ho deixa tot per Déu i el cristianisme. Utilitzava un llenguatge molt modern per l'època,i això feia, que molta gent no l'entengués. És com si fos ell a contracorrent, però el que ell pensava, era en la gent i no pas en ell mateix. Va escriure llibres del cristianisme perquè arribés a lagent, tant als nobles com al poble i que tothom creies en la fe cristiana. També va viatjar a països musulmans perquè volia que tothom sapigués i practiques el cristianisme.
De Ramon Llull el quedescriuen, que és un escriptor de pensament, no de literatura, que era impredictible i de les opinions la que més m'ha cridat l'atenció ha estat la que diu que ell no pensava en ell mateix, quepensava més en els altres.
L'autor de l'obra és Joanot Martorell, va néixer aproximadament al 1413 en Gandia i va morir aproximadament al 1468 en València. Va ser un escriptor medieval valencià i laseva obra més coneguda és Tirant lo blanc. Ve d'una família de la mitja noblesa de València. El seu avi era Conceller Reial i el seu pare cambrer de Martí l'Humà, El seu cunyat era Ausiàs March. Va estaren països com Anglaterra, Portugal i Itàlia per les lluites cavalleresques que ell era un gran aficionat.
Els personatges més coneguts d'aquesta obra són Tirant lo blanc, que era un grancavaller, valent, fort i molt hàbil amb les armes. Era amable i educat que defensa el seu honor. En el terreny amorós és bastant tímid i vulnerable. Carmesina té un objectiu, conservar la seva virginitat,Tirant lo blanc s'enamora d'ella. Diafebus és un cavaller i cosí de Tirant lo blanc i es casa am Estefania que era donzella de Carmesina i intima amiga. També esta l'Emperador, que és l'amo de l'Imperi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS