Holocaust Nazi

Páginas: 7 (1729 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014

Roger Solsona Martínez
Ivaylo Georgiev Klimentov
4ºESO A 2013-2014

INDEX:
1. Introducció
2. Qui son els nazis?
3. Camps de concentració
3.1. Josef Mengele
4. Mauthausen i Auschwitz
5. Alliberament dels presoners i fide l’holocaust
INTRODUCCIÓ
L’holocaust nazi va ser un procés de exterminació racial desenvolupat per el regim de Adolf Hitler. Aquest procés tenia com a víctimes, jueus,gitanos,comunistes i totes aquelles persones enemigues al regim i homosexuals.
La paraula holocaust deriva del grec ὁλόκαυστον (holokauston), que significa "una ofrena completament (ὅλος, holos) cremada(καυστός, kaustos)", i s'utilitzava en relació a les ofrenes sacrificials ofertes a Déu. Des del segle XIX, però, la paraula ha estat utilitzada per diversos autors per fer referència a catàstrofes i massacres de grans proporcions.
La paraula hebrea bíblica Xoà (שואה), (Shoah en transcripció anglesa), i que significa "calamitat" (i des de l'Edat Mitjana, "destrucció"), és la paraula hebrea perdesignar l'Holocaust nazi. També s'utilitza, en jiddisch, que significa "destrucció europea" .
Els Mischlinge de primer grau eren els qui tenien un únic avi jueu i en general eren tractats com aris plens. Els Michlinge d'un o altre grau abundaven a Alemanya i sovint assolien ocultar la seva condició. El dirigent de les SS Reinhard Heydrich, El Carnisser de Praga, era Mischlinge de segon grau, dadaque va ser ocultada gelosament pels seus superiors nazis.
La segona qüestió era com procedir i no es va donar des del principi, sinó que va ser un procés lent cap a la degradació i l’enviliment humà on els nazis sistematitzaren els processos d'assassinats massius. Van començar amb la concentració de la població jueva en guetos i posteriorment en camps de concentració. I va culminar, a partir del’any 1942, amb la implantació de l'anomenada «solució final a la qüestió jueu»: l’assassinat industrial, massiu i sistemàtic de la població jueva. El principal element d'aquesta «solució» van ser els camps d'extermini, els quals funcionaven com autèntiques fàbriques de mort, la matèria primera de la qual era la població a ser exterminada.


QUI EREN ELS NAZIS?
El Partit Nazi, que vaprendre el poder en Alemanya al 1933, tenia entre les seves bases ideològiques la de l'antisemitisme, professat per part del moviment nacionalista alemany des de mitjans del segle XIX. L'antisemitisme modern es diferenciava de l'odi clàssic cap als jueus que no tenia una base religiosa, sinó presumptament racial. Els nacionalistes alemanys, a pesar que van recuperar bastants aspectes del discursjudeòfob tradicional, particularment del de Luter, consideraven que ser jueu era una condició innata, racial, que no desapareixia per molt que un intentés assimilar-se en la societat cristiana. En paraules de Hannah Arendt, es va canviar el concepte de judaisme pel de judeïtat.
Les arrels racials, que no religioses, de l'antisemitisme nazi anaven en consonància amb la realitat social i religiosa delsjueus del segle XX europeu. L'escriptor austríac, d’origen jueu, Stefan Zweig ho explicà des de l'exili abans de morir el 1942: “Allò més tràgic d'aquesta tragèdia jueva del segle XX era que els qui la patien no li trobaven sentit ni culpa. Tots els desterrats dels temps medievals, els seus patriarques i avantpassats, sabien com a mínim per què patien: per la seva fe, per la seva llei. Posseïenencara com a talismà de l'esperit allò que els d'avui fa temps que han perdut: la confiança absoluta en el seu Déu. (...) Mentre la religió els mantenia junts, eren una comunitat i, per tant, una força; quan se'ls expulsava i perseguia, expiaven la culpa d'haver-se separat conscientment dels altres pobles de la terra per la seva religió i els seus costums. Els jueus del segle XX, en canvi,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Holocausto Nazi
  • El Holocausto Nazi
  • Holocausto Nazi
  • Holocausto Nazi
  • El Holocausto Nazi
  • Holocausto nazi
  • El holocausto nazi
  • Holocausto Nazi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS