Holocausto

Páginas: 4 (883 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2012
INFORME: L’ HOLOCAUST
CAMP DE CONCENTRACIÓ MAUTHAUSEN

* Localització del camp, parts i descripció.
El camp de concentració de Mauthausen (8 d’agost 1938) va ser un grup de camps deconcentració nazis situats al voltant de la petita localitat de Mauthausen Àustrica (20km de Linz, aprox.) Probablement fou el primer camp de concentració dels nazis que funcionà com a camp d'extermini desdel començament de la Segona Guerra Mundial fins al seu alliberament el 5 de maig de 1945. Va ser construït per un grup de 300 presoners des de Dachau .
El camp de Mauthausen era en voltatper un mur enorme, mai enllestit del tot, que tenia els elements comuns a aquests camps: un cop passada la porta d'entrada hi havia un gran espai despullat, era la plaça de crida, que acabava enrengleres de barraques en una banda i grans pavellons de xemeneies a l'altra. La resta d'edificacions són també comunes a la resta de camps: les cuines, les dutxes, els edificis administratius, etcètera.* El camp de Mauthausen constava de diverses parts:
* 3 Camps (barracons presoners).
* Zona d’execucions.
* Tallers.
* Cuina, infermeria i cambra de gas.
* Pati.
* Zones deles SS.
* Barracons dels guardes ,barracons per als treballadors civils i barracons dels ofcials.
* Pedrera.
* Jardins i horts.
* Zona de presoners russos.
* Mur de les lamentacions.* Origen dels presoners i trasllat al camp.
En aquest camp es concentraren i s'exterminaren militants polítics, homosexuals, resistents russos, polonesos, objectors de consciència, detingudesfemenines, persones d'altres nacionalitats (italians, hongaresos, anglesos, espanyols,...), gitanos i, sobretot, jueus.
Per carreteres i per vies de tren circulaven transports preparats especialmenti hermèticament tancats on s’amuntonaven centenars de persones. El viatge podia durar dies o setmanes sense menjar ni aigua. Els que sobrevivien, eren rebuts violentament pels SS i els seus gossos,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Holocausto
  • Holocausto
  • Holocausto
  • HOLOCAUSTO
  • El Holocausto
  • Holocausto
  • Holocausto
  • El Holocausto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS