Homer i Hesíode

Páginas: 3 (634 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2015
HOMER I HESÍODE

1.Homer
Va néixer al segle VIII a.C i va viure a la antiga Grècia. És el suposat autor de les obres literàries més importants a Europa: els problemes orals la Ilíada y l’Odissea;que foren les composicions més importants en la literatura de l’antiga Grècia que són emprades com a fonaments de la pedagogia grega. Ambdues obres formen part d'una sèrie més àmplia de poemes èpics,de diferents autors i extensions, denominat Cicle Èpic
La Ilíada és un poema èpic grec composts per a ser recitat oralment pels rapsodes. L'obra narra una part de la Guerra de Troia, concretament 51dies del setge a la ciutat de Troia per part de les tropes gregues comandades per Agamèmnon a la recerca d'Helena, la dona del seu germà Menelau raptada per Paris, fill de Príam, el rei de Troia.
L’Odissea es considera un dels poemes fundacionals del cànon literari occidental. La seva influència és evident en molts temes de mitologia, en obres modernes i en llibres d'altres cultures. La paraula«odissea» ha passat a significar "viatge ple d'aventures" en la llengua comuna. Relata les aventures de l'heroi grec Ulisses des que va partir de la conquerida Troia fins que torna a Ítaca. En unprincipi era un poema oral, després es va fixar per escrit i es va traduir a centenars de llengües. Es pot dividir en tres parts: en tres parts: El viatge de Telèmac, Les aventures d'Ulisses i La venjançad'Ulisses.

2.Hesíode
Hesíode és el gran i primer compilador de la religió antiga grega. Va viure a Beòcia, on el seu pare va emigrar des de Cuma, a l'Eòlia. durant la segona meitat del segle VIIIa.C. Ell mateix explica en els seus poemes que a més de poeta era un pagès que treballava la terra i cuidava el bestiar amb les seves mans. Els únics poemes que se sap en certesa que va escriure són:la Teogonia i els Treballs i dies, tots dos de gènere didàctic.
La Teogonia narra un proemi de com les Muses se li apareixen i li donen el do de la poesia després explica l'origen del món i de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • homer i hesiode
  • Homo ludens capitulo i
  • homes i ratolins
  • ORIGEN DE L HOME I HOMINITZACIÓ
  • “Estado de excepción. homo sacer, ii, i”
  • Homo habilis i orgien del ésser humano
  • unidad 2 Interfases I/O HOM MAQ
  • Hesiodo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS