homer i hesiode

Páginas: 2 (355 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2014
HOMER I HESÍODE
HOMER:
Homer va ser un poeta de la Antiga Grècia que va néixer i viure en el segle VIII a.C és a dir en el període hel·lenístic. És autor de dues de les principals obres de laantiguitat els poemes èpics : La Ilíada y La Odissea , aquest es transmetien oralment i més tard mitjançant l’escriptura. Era un home cec, molts historiadors van dubtar si verdaderament existia ja queno havia moltes referències personals seves. Conegut com Melesígenes, aviat va destacar per les seves qualitats artístiques, començant una vida bohèmia. Homer va ser considerat un heroi, i va serobjecte de culte. Se li va dedicar un santuari, l'Homereion.
HESÍODE:
Aquest autor va néixer a Ascra a Beòcia s. VIII-VII aC. És cantor del treball i de la justícia, i pretén oferir una imatge moltmés veritable del passat, des dels orígens del món a la creació de les successives generacions de déus i d'homes. Hesíode, amb passió i fermesa, exposa les seves idees en dos poemes molt més breus: LaTeogonia i Treballs i Die .
Teogonia: Després d'un proemi en què narra com les Muses se li apareixen i li donen el do de la poesia, explica l'origen del món i de les diverses generacions dels déusdes de les primeres divinitats fins a les antropomòrfiques, els déus Olímpics, en la qual finalment Zeus instaura la justícia; després continua amb el naixement dels herois.
Treballs i dies: Se centraen l'home, en especial en la seva relació amb Zeus i la necessitat de treball i justícia. El punt de partida són els advertiments que adreça al seu germà Perses perquè abandoni el camí injust itreballi, ja que ha guanyat injustament, amb la complicitat dels nobles, el plet que els enfrontava tots dos per la repartició de l'herència del pare.
HOMER I HESÍODE:
Tenen característiques comunes: lamètrica en hexàmetres, l'ús de les mateixes fórmules i epítets i del mateix llenguatge poètic. Però alhora són fonamentalment diferents en el contingut. Mentre que els protagonistes d'Homer són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Homo ludens capitulo i
  • homes i ratolins
  • ORIGEN DE L HOME I HOMINITZACIÓ
  • “Estado de excepción. homo sacer, ii, i”
  • Homo habilis i orgien del ésser humano
  • unidad 2 Interfases I/O HOM MAQ
  • Hesiodo
  • hesiodo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS