homes d honor

Páginas: 12 (2781 palabras) Publicado: 25 de abril de 2015
Homes d’honor:
A 'Homes d'honor' Bosch ordeix tres trames: Dani Santana mena un programa televisiu d'entrevistes i d'investigació. En aquest context investiga què va passar realment en l'incendi del Gran Teatre del Liceu, al cap de quinze anys del fet; entrevista en exclusiva Tuzza Talese, una siciliana que ha destapat els secrets de la Cosa Nostra i que és en el punt de mira de la màfia (mortcerta, hora incerta); i investiga la història de Manuel Negrier, pare de del batlle de Barcelona, un heroi del país, que no ho és tant, durant la guerra i l'exili.

Per Bosch, aquestes tres trames tenen la por en comú: 'La por fa moure tots els personatges de la novel·la. Hi ha molta por, por de perdre la vida, por de Santana de conèixer-se a si mateix i de no agradar-se prou, por de perdre allòque tens…'. També s'hi parla de la relació entre periodisme i poder, d'allò que no es veu a la televisió, de l'ofici de periodista, amb la ciutat de teló de fons.

El punt de partença de la novel·la

Bosch ha explicat en una conferència de premsa que un matí que feia temps per anar al Palau de la Generalitat, llegia el diari en un pedrís de la plaça del Rei. En aquestes, se li va acostar un homed'uns seixanta-cinc anys que li va dir que ell era treballador del Liceu i que era a l'escenari el dia que es va cremar el teatre. Li va explicar que les coses no havien pas anat com s'havia explicat. Tot seguit l'home li va demanar que no en fes res. Però aquest és el motor de la segona novel·la, en què Bosch reprodueix aquesta versió sense que l’hagi pogut confirmar ni hagi tornat a veure aquellhome. Tuzza talese: es va casar amb un de la màfia que només executava el que li deien. Quan va entrar a la presó ella va escriure un llibre sobre la màfia que va ser un best-seller a nivell mundial. A partir d’aquí ella sap que el seu cap té un preu. Va vindre a bcn per fer una única entrevista (al programa del Dani Santana) i inicia una relació laboral i personal amb ell.
Part de realitat: AviFloid (perquè feia olor a aquesta colònia): plaça reial testimoni anònim, el que s’ha explicat sobre l’incendi del liceu no és ben bé real. Ell treballava al liceu el dia de l’incendi. Al judici els van fer dir una cosa no s’assemblava del tot al que havia vist ell en realitat, Ell hi era present el dia de l’incendi. Em va explicar com li va canviar la vida a nivell personal amb uns temes bastantsgreus. També va intentar suïcidar-se, ell i alguns dels seus companys. Li va dir que no investigués. A partir d’aquí va escriure la novel·la “homes d’honor”.
Antoni Negrier: alcalde de Barcelona (antagonista)
Estructura de la trama: lineal

Quant temps dura la novel·la? Unes quantes setmanes.
Comença i acaba amb la mateixa frase: “Nova York, si res no ho esguerra, cada vegada és més a prop.” Vapensar que Nova York, per començar una novel·la, sempre queda bé.
Temps del discurs
Anacronies
Diverses formes de discordança entre el temps de la història i el del discurs.
Durant la novel·la hi ha diferents anacronies Salt enrere/analepsi(flashback).Retrospecció.
Personatges:
Algú ens diu com és el nostre protagonista? Hi ha una descripció de la seva cara?
Intuïm o podem deduir com és, però nose’n fa una descripció directa, sinó indirecta.
Dani Santana: sempre arriba d’hora als llocs. Al plató, se sentia més segur que al carrer. Conductor borratxo que va provocar un accident d’autobús on va morir un nen. Des d’aquell incident no condueix. No li agraden els actes socials (no va al brindis del nou any). La Tuzza a l’entrevista el fa sentir un imbècil per primera vegada en molt de temps.Divorciat de l’Elisabet i amant de la Raquel. No havia encaixat gens bés l’entrevista de la Tuzza. Li havia ferit l’orgull de presentador. Li havia ferit l’amor propi a ell, l’home que es pensava que era perfecte i que ho feia tot bé. El Dani havia de recuperar la seva vanitat i va convidar a la Tuzza a l’òpera. No volia sentir-se controlat per la Raquel. Es mostra sensible davant l’explicació de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hombres d honor
  • Leccion d honor
  • Vulneracion Del Derecho Al Honor En Conflicto Con El Derecho Al Derecho A La Libertad D Einformacion
  • Honores
  • Honor
  • El Honor
  • Honores
  • en honora...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS