homes i ratolins

Páginas: 4 (908 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2013
Homes i Ratolins- John Steinbeck

Va néixer al 1902 i va morir l’any 1968.
Mentre era estudiant va treballar com a jornaler per pagar-se els estudis. Aquest fet li va donar informació de comvivia la gent treballadora què després serà la protagonista de les seves novel·les.
Steinbeck es mostra molt crític amb la societat de la seva època. Ell pretenia que les seves obres es llegissin comuna al·lagoria de la condició humana.
L’obra de Steinbeck rep influencia de Darwin i Spencer. De Darwin adopta la teoria de l’adaptació de les espècies. Spencer aplica les teories de Darwin als fetssocials.
A Steinbeck trobem la idea del naturalisme ja què retrata uns personatges condicionats per les lleis genètiques i la pobresa del medi social i la pobresa social en que viuen. Els personatgess’esforcen per vèncer aquesta injustícia però és inútil, és el fatalisme
Ells tenen una relació de dependència mútua. Els vincles d’amistat i l’ideal comú els ajuden a trobar sentit a la vida.
Alllarg del llibre trobem alguns símbols com per exemple la dona de Curley que és una “puta” símbol, d’Eva que provoca que el gènere humà sigui desterrat de l’edèn. Lennie és el veritable protagonistade l’obra i dóna vida als somnis dels éssers humans
Homes i Ratolins- John Steinbeck

Va néixer al 1902 i va morir l’any 1968.
Mentre era estudiant va treballar com a jornaler per pagar-se elsestudis. Aquest fet li va donar informació de com vivia la gent treballadora què després serà la protagonista de les seves novel·les.
Steinbeck es mostra molt crític amb la societat de la sevaèpoca. Ell pretenia que les seves obres es llegissin com una al·lagoria de la condició humana.
L’obra de Steinbeck rep influencia de Darwin i Spencer. De Darwin adopta la teoria de l’adaptació de lesespècies. Spencer aplica les teories de Darwin als fets socials.
A Steinbeck trobem la idea del naturalisme ja què retrata uns personatges condicionats per les lleis genètiques i la pobresa del medi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Homes I Ratolins
  • Homo ludens capitulo i
  • Homer i Hesíode
  • ORIGEN DE L HOME I HOMINITZACIÓ
  • “Estado de excepción. homo sacer, ii, i”
  • Homo habilis i orgien del ésser humano
  • unidad 2 Interfases I/O HOM MAQ
  • Diferencies entre homes i dones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS