Homeschooling

Páginas: 33 (8062 palabras) Publicado: 15 de enero de 2012
HOMESCHOOLING,

EDUCAR A CASA

[pic]

MFP: Societat, Educació i Família.

INDEX

INTRODUCCIÓ 2

LEGALITAT 4

Constitució Espanyola 4
Declaració Universal dels Drets Humans: 5
Convenció Europea dels Drets Humans 5
Comunitat autònoma catalana 7
Comunitat autònoma andalusa: 8
Situació Legal del Homeschooling a diferents països : 10
TREURE’S TÍTOLS OFICIALS 17

ASOCIACIÓN LIBREEDUCACIÓN (ALE) 19

Objectius De l’ALE 19
Socis 20
Trobades 20
Altres associacions 20
Per què associar-se? 20
Dades interessants 21

Personatges que han crescut fent Homeschooling. 21
Escoles Lliure 23
Tipus de Famílies 23
Universitats que reserven places per Homeschoolers 24
Per a més informació sobre el Homeschooling 24
CONCLUSIONS 25

Bibliografia 27

On Line 27
Blocs 28ANNEX 29

Entrevista Família Homeschooling 29

INTRODUCCIÓ

El homeschooling és una modalitat d'escolarització que es desenvolupa bàsicament en l'entorn familiar. En lloc d'estar escolaritzat a un centre els fills d'aquestes famílies aconsegueixen formar-se a partir de les experiències que reben des de casa.

Encara que el homeschooling, o educació a casa, no sigui legal està augmentant deforma significativa aquelles famílies que decideixen arriscar-se, pel que fa a la legalitat, i educar el seus fills a casa.

Si bé és cert que aquells fillets i filletes que reben una educació més personalitzada solen aconseguir millors resultats estricament acadèmics, alguns cops potser tingui més complicacions a l'hora de relacionar-se, ja que passen menys temps amb els seus iguals.
La primerasocialització dels éssers humans és clau la interacció amb la família i amb el seu grup d’iguals, de manera que aquests alumnes pateixen mancances en una part molt important per crear la seva identitat dins la societat en la que viuen.
Així i tot, aquelles famílies practicants dels homeschooling expliquen que aquest fet no és correcte, ja que els seus fills es relacionen amb altres fillets quetambé practiquen el homeschooling, durant possibles activitats extraescolars i hores que fan al carrer:ja sigui al parc, a la platja...
Altres aspectes positius que veuen les famílies és que els seus fills comprenen molt més com t'has de relacionar amb els altres depenent de la seva posició a la societat. És a dir, normalment quan es pares han d'anar al banc a fer alguna operació s'emporten alfill i els hi expliquen els que està passant. Aleshores aconsegueixen que aquells fillets i filletes entengui molt més la realitat.
Per altra part, un dels aspectes negatius que hi pots trobar en aquesta modalitat és la sobreprotecció dels pares i la poca socialització dels seu fills.

Alguns de les famílies que s'han iniciat en aquest mètode ha estat degut a la poca inclusió cap a la diversitatque han trobat en els centres on hi tenien els seus fills escolaritzats.

Encara que a Espanya no estigui legalització, a altres països on si que tenen aquesta opció, hi ha diferents modalitats del home schooling:
Flexischooling: Una opció d'escolaritzar els teus fills sols durant unes hores. És a dir que tu pots elegir a aquelles assignatures que trobis interessant que vagi a un centre.Unschooling: Vessant més extremista del homeschooling. És el fill o la filla qui decideix absolutament tot el que fa.
Homeschooling: Mitjançant aquest terme s'hi engloben totes les modalitats. Així i tot també s'utilitza quan l'educació que estan rebent els fillets o filletes és totalment a casa però amb unes certes normes i obligacions, és a dir que hi ha certs punts que decideixen els pares i elsseus fills han de fer sense posar-hi problemes.

El que veurem durant aquest treball serà un explicació detallada de quina és la situació legal en la que es troba el homeschooling a Espanya, una explicació de l'associació ALE que ajuda a les famílies que eduquen a casa, seguirem explicant algunes dades interessant que hem trobat: com ara estadístiques que s'han fet sobre aquest tema, algunes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Homeschooling
  • Homeschooling
  • Homeschooling
  • Homeschooling
  • Homeschooling
  • Homeschooling
  • Homeschooling
  • Homeschooling

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS