Hominids

Páginas: 2 (417 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2015
Els Homínids
1. Qui som?
Els humans som animals mamífers de l’ordre dels primats, un grup zoològic que es va originar fa un 65 milions d’anys. Els primers primats eren petits. Insectívors iarborícoles. Fa entre 20 i 25 milions d’anys es va originar la família dels pòngids que inclou els grans simis antropomorfs: el ximpanzé, el goril·la i l’orangutan i posteriorment la família dels homínids,que agrupa els primats humans (dels gèneres Australopitecs i Homo)
1.1 L’origen del ser humà
El ser humà es producte d’una llarga evolució anomenada hominització. Els fòssils que son óssos que s’hanpetrificat desprès de quedar enterrats, ensenyen quan van aparèixer i quan van desaparèixer les diferents especies.
1.1.1 L’evolució del ser humà

Característiques del ser humà i procésd’humanització
1.2 La capacitat d’aprendre
1.3 Antropologia
2. Com hem canviat?
3. D’on venim?
3.1 Arbre evolutiu i distribució geogràfica
3.1.1 Paisatges que vam habitar
3.1.1.1 La sabana Africana3.1.1.2 El paisatge glacial
3.2 El procés d’humanització
Aquest procés d’evolució cultural s’anomena humanització, per distingir-lo del procés d’hominització. Alguns trets característics del procésd’humanització són l’ús del focs, la fabricació d’eines i armes, l’elaboració dels primers objectes de ceràmica i l’aparició de manifestacions artístiques.

· El foc es va domesticar durantl’últim mig milió d’anys. Permet escalfar-se quan fa fred, foragitar els depredadors, cuinar determinats aliments per facilitar-ne la ingestió i treballar millor les eines. La tècnica més primitiva per fer focconsistia a percudir trossos de sílex (pedra foguera) i pirites (foguer). Posteriorment, la tècnica va millorar amb la utilització d’una tija llenyosa que, en girar ràpidament sobre una fusta,generava calor fins que produïa foc.

· L’alliberament de la mà va permetre començar a treballar la pedra per fabricar eines i armes. Es creu que els primers australopitecs ja tenien una mà capaç...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Hominids
  • Cronologia homínids
  • Homínids
  • Evolució i Homínids
  • EVOLUCIÓ HUMANA I HOMÍNIDS
  • Primers hominids
  • Especies d' hominids
  • Els Hominids I L'Evolució Humana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS