Homo Heidelbergensis

Páginas: 2 (314 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
HOMO HEIDELBERGENSIS

L'Homo Heidelbergensis es un homínid que va viure a Europa entre fa més de 500.000 i 200.000 anys i es creu que provenen dels neandertals, ja quetenen en comú la gran llargària dels ossos, com el de les cames i els braços.
Gracies als fòssils humans trobats en la Sima de los Huesos de Atapuerca ens permet fer-nos unaidea aproximada de l'aspecte físic i biològic d'aquesta especie.
Aquests individus, eren molt alts(1,80m) i molt forts(uns 100kg) amb grans cranis(gairebé 1400cm3) encara moltaplanats, amb mandíbules sortides i gran apertura nasal. La diferencia de pes entre homes i dones seria com la de la nostra especie i el seu pes corporal era un 30 per cent meselevat que el nostre, ja que tenien més massa muscular i esquelètica i tenien el tronc més ample.
La seva capacitat cranial seria d'una mitjana de 100-150cm3 menys que el del'Homo Sapiens i eren principalment dretans.
La gestació era de nou mesos i era semblant al nostre en quant a fisiologia.La lactància es produïa entre 3 i 4 anys.
La sevalongevitat es trobava entre els 40 i els 45 anys, ja que les seves condicions i formes de vida no permetien més. La esperança de vida del naixement seria entre les 15 i 20anys.
Eren caçadors i recol·lectors de petits animals, ous i tot tipus de plantes silvestres comestibles.
Utilitzaven abrics de pell per evitar el fred i fabricaven eines depedra i fusta.Vivien en coves o en cabanes fetes per ells amb fusta.
S'organitzaven en grups o clans d'entre 15 i 40 individus jerarquitzats que explotaven i defenien elsrecursos d'un territori. Les possibles causes de mort eren el part, les infeccions de ferides i de la boca, traumatismes produïts per cops accidentals o per violència o depredadors.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Homo heidelbergensis
  • El Homo Heidelbergensis
  • Homo Heidelbergensis
  • Homo Heidelbergensis
  • Homo Heidelbergensis
  • Home
  • Home
  • Home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS