Homosexualitat I Familia

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2013
Homosexualitat i família


[pic]






L’homosexualitat i família a l’escola infantil

L’homosexualitat

L’homosexualitat és una orientació sexualque es caracteritza perquè aquestes persones se senten atretes, gaudeixen d ela i de la intimitat amorosa amb persones del mateix propi sexe.

La família

El que esdevé nuclear i imprescindible enuna família és una persona amb capacitat de tenir cura d’una criatura i que aquesta es vinculi a qui en té cura. A partit d’aquesta estructura nuclear, per a la infància, és millor que hi hagidiversos cuidadors i diversos infants.

És bo que cada tipus de família sigui conscient de les dificultats o dels riscos que comporta la seva tipologia. Per exemple, una dona sola é bo que busqui suport enla seva xarxa familiar, i així poder treballar o tenir una vida social.

No és pot donar cap contradicció si es dona el cas que el cuidador és una o dues persones homosexuals, però si es podenpatir dificultats especialment d’origen social, com per exemple el rebuig per part d’altres familiars, dels veïns, d’alguns pares i mares de l’escola, de certs professors o d’altres menors. En aquest puntté un paper decisiu el rol de professor i del centre docent.

Que cal fer a l’escola?

Les educadores i educador s'han de tenir formació bàsica que els permeti superar els prejudicis, acceptarles persones homosexuals i saber treballar adequadament aquest tema amb les famílies.
Pot ser molt convenient, preparar alguna sessió de treball amb els pares i mares dels menors, per conèixer lesseves resistències i prejudicis, i ajudar-los a acceptar bé els diferents tipus de llar. La dificultat més gran pot tenir lloc amb certa gent conservadora amb homofobia.
Esdevé fonamental aconseguir queles famílies amb pares o mares homosexuals no se sentin rebutjades o aïllades, no siguin criticades, que els pares que viuen en altres tipus de nuclis familiars les acceptin, afavoreixin la relació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Familia i Escuela
  • Familia i discapacitat
  • Familia Poaceae I. Generalidades
  • Família I Escola
  • Educación En Familia (I)
  • la homosexualitat
  • Las nuevas parejas, las nuevas familias: la familia i
  • FAMÍLIA I COMUNITAT: UNA PERSPECTIVA PSICOEDUCATIVA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS