Hooligans

Páginas: 5 (1244 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
Pol Julian
HOOLIGANS

Matt Buckner és un jove estudiant de periodisme en la universitat de Hardvard que es veu obligat a abandonar els seus estudis després que descobrissin que posseïa cocaïna en la seva habitació. La droga, però, és del seu company el qual pressiona a Matt perquè s’autoinculpi. Degut a la influència de la família d’aquest company, Matt decideix marxar a Londres a viure ambla seva germana.
Una de les causes que provoquen que Matt no decideixi culpabilitzar-lo és per al poc suport social en que es troba ; la mort de la seva mare, la feina del seu pare i la llunyania de la seva germana generen un clima de desprotecció i soledat que incita a Matt a fugir de la vida monòtona que portava fins llavors i anar-se’n a Londres en busca de noves experiències.
En aquesta novaetapa de la seva vida Matt aprendrà i experimentarà una nova forma de viure, una filosofia de vida basada en el futbol, l’alcohol i la violència. En Pitt, el germà del seu cunyat i comandant de les EGS(hooligans del West Hum), serà un guia per ell en aquesta nova experiència desconeguda i plena de riscos.
“ te llevaré conmigo, puede que aprendas algo” aquesta frase en Pitt li diu al Matt desprésde veure que no s’ha pegat mai amb ningú.
A partir d’aquest moment es comença a integrar a la banda de les EGS. En aquest grup social troba una protecció i un recolzament que mai havia experimentat i això provoca que es senti més segur en front la vida. Això el farà més fort fins arribar al punt de sentir-se protector de la banda. “¿Sabéis lo mejor de todo? No es saber que tus amigos te protegenla espalda, es saber que tú estás detrás de tus amigos.”també es pot apreciar quan decideix anar a la batalla final i passa entre els membres del grup fins arrivar a les posicions davanteres on es troben els líders de la banda.
Aquesta total integració es produeix gràcies al fenomen de la violència, que actua com un factor social i integrador. La demostració d’en Matt al jugar-se la vida en cadalluita de la seva fidelitat a la banda provoca la total acceptació d’un “yanqui “ com ell a un grup radical britànic, els hooligans del West Hum.
A més d’un fenomen integrador, utilitzant la violència com un mitjà per solucionar tots els problemes que van sorgint al llarg de la pel·lícula; la venjança d’en Tommy hatcher per la mort del seu fill, quan descobreixen que en Matt havia estat estudiantde periodisme etc.
El canvi del protagonista al llarg de la pel·lícula és evident. Matt és un noi temorós, amb por d’enfrontar-se als problemes i amb un aspecte tímid mostrant inferioritat en la seva mirada i la seva postura més encorbada. A mesura que avança la pel·lícula es veu integrat en un grup social on es troba protegit per unes persones que sap que no el deixaran tirat.
La seva por a laviolència i al enfrontament als seus problemes es perd quan en la primera baralla rep el primer cop de puny. “ comprendí que no era de cristal”. A partir d’aquest moment mostra valentia i força per enfrontar-se a tot aquell que se li posés per davant. Al final de la película Matt diu una frase on es veu clarament el seu canvi des de que deixa Hardvard on diu “la vida de Pitt me enseñó que hay unmomento en que debes mantenerte firme en tu terreno, su muerte me enseñó que también hay un momento para alejarse. Nunca tendría la oportunidad de darle las gracias, pero podría vivir de un modo que le honrara”. Es veu també exemplificat quan s’enfronta contra el seu excompany d’habitació sense cap temor a la seva influencia familiar.
Els hooligans són persones normalment no gaire ben vistes perla societat. Són persones violentes i això provoca un rebuig i una por a persones que realment no coneixen la filosofia d’aquest grup social. És veritat que són persones agressives però que lluiten per uns ideals i per representar a un equip. Utilitzen la violència com una forma de rivalitzar fora dels estadis, la competitivitat que existeix en el futbol.
Dins aquest grup ampli que anomenem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Hooligans
  • Hooligans
  • Hooligans.
  • Hooligans
  • Los hooligans
  • Hooligans
  • Los hooligans
  • Ensayo Hooligans

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS