hooola

Páginas: 2 (411 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2014




SEPARACIÓ FOTOSINTÈTICS DE PIGMENTS:
CROMATOGRAFIA







INTRODUCCIÓ
Els pigments fotosintétics es troben al cloroplast, són una mescla,i són necessaris per a la fotosintésiperque capten l’energia solar.
En aquesta pràctica volem demostrar, a través de la cromatografía, que hi ha més d’un pigment fotosintètic a les fulles de les plantes, i a més a més ,que poden ser d’uncolor diferent del verd.
Si els pigments realment són una mescla, els components es podràn separar mitjançant un mètode anomenat cromatografía . Si el fem bé, quedarà demostrat que hi hà més d’unpigment a les fulles i que són de diferents colors.

INGREDIENTS
Per a fer aquesta pràctica són necessàries les fulles (espinacs), un morter, arena ,alcohol 96º (per a disoldre el pigments), paper defiltre, un embut,eldelmeyer i un escura-dents.

PROCEDIMENT
Primer de tot agafem les fulles i les tallem. En un morter las posem dins amb l’alcohol i l’arena:i el mesclem tot per a què les cèl.luleses trenquen.
Després posem el líquid que ens queda de tota la mescla i la posem dins d´un paper de filtre, que el paper estarà dins d´un embut, el líquid es caurà dins d´un recipient.
Més tardposem un escura dents entre el paper de filtre, és a dir travesem el escura dents per el paper de filtre per a què quan el posem en el recipien el paper del filtre no estiga tocant el líquid, però unpoquet si que déu tocar-lo.

COM SABEM SI ÉS UNA SUBTÀNCIA PURA O UNA MESCLA?
És una substància pura perque hem ficat alcohol de 96 graus i tot s´ha mesclat.
També és una mescla heterogènia perquemés endavant es pot veure el dos components (pels dos colors: grog i verd).

INTERPRETACIÓ
Posem tot: les fulles amb l’ alcohol, arena …Quan posem el paper amb l’escura dent podrem saber en unesquantes hores si és una mescla o una substància pura.
CONCLUSIÓ
Es fà un líquid, una mescla i si el separem en un recipent , amb un paper de filtre i un escura dents ,mullem el paper un poquet el en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hooola
  • Hooola
  • Hooolo
  • hoool
  • Hooolo
  • Hooola
  • hooola
  • Hooola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS