HOracis

Páginas: 2 (483 palabras) Publicado: 23 de abril de 2013
EL JURAMENT DELS HORACIS
Autor: David, qui va ser un artista d’ideologia liberal, què a les seves obres abundaven temes com l’heroisme i el sacrifici per la pàtria i per les idees; dominencaracterístiques com la serenor i l’absència de moviment, etc., en les seves obres. Es convertí  en pintor de Napoleó i va ser un dels grans pintors francesos i neoclàssics.
Cronologia: 1784, anys previs ala Revolució Francesa
Tècnica: oli sobre tela
Estil: neoclàssic
Tema: literari
Localització: Museu del Louvre, Paris
L’obra s’inspira en la tragèdia literaria Horaci, representa el moment en queels tres germans Horacis, fills de Roma, juren davant el seu pare que lluitaran contra el germans Curiacis de la cutat d’Alba Longa per decidir quin bàndol governarà. En un segon pla a la dretaapareixen tres dones ploroses: Camil·la, de blanc, una de les germanrd dels Horacis, casada amb un dels Curiacis, al seu costat Sabina, una germana dels Curiacis casada amb un Horiaci. Al fons la mare delsgermans Horiaci amb dos nens.
El pintor no va voler reproduir un episodi històric, sinó q ue la seva funció era moralitzant; pretenia encoratjar a complir els deures envers la pàtria i a nodeixar-se emportar pels sentiments. Exalta els valors de l’honor, la lleialtat i el patriotisme, propi de David . L’obra es veu marcada pels cànons clàssics .
Obra amb claredat expositiva determinada perun espai amb tres arcs sobris dòrics. Cada un dels personatges arcs queden emmarcats per els personatges: 3 germans que juren fidelitat a la causa de defensar Roma, el pare sostenint tres espases i lestres figures femenines.
Tant els 3 germans com el pare tenen una composició piramidal. En la obra trobem una perspectiva matemàtica emfatitzada per el mosaic del terra i el punt de fuga de la qualel conformen les espases creuades que alça el pare.
Pel que fa al cromatisme, preval el dibuix sobre la pintura, formes perfilades i hi predominen els colors pàl·lids i freds (grisos) i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El jurament dels horacis
  • EL JURAMENT DELS HORACIS
  • Comentari D'Art: El Jurament Del Horacis
  • El jurament dels Horacis
  • El Jurament Dels Horacis
  • el jurament dels horacis
  • Comentari els Juraments dels Horacis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS