Horta

Páginas: 5 (1093 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014
CAPITOL 1

El nostre institut es diu Josep Pla i està situat al Turó de la Peira, al carrer de la Vall d’Ordesa. Encara que està situat en un turó, és de fàcil accés. És un institut on es cursen l’ensenyament de l’ESO i el Batxillerat, del Batxillerat només hi ha dues modalitats: Ciències i Tecnologia i Humanitats i Ciències Socials.
A 4t d’ESO, el curs que cursem aquest any, fem 30 horesde classe setmanals. Aquestes, estan repartides en diferents assignatures: 3 hores de llengua catalana, 3 hores de llengua castellana, 3 hores d’anglès, 4 hores de matemàtiques, 2 hores de ciències socials, 2 hores de gimnàstica, una hora d’activitats alternatives, un altre hora de educació a la ciutadania, una hora de tutoria i finalment dediquem 9 hores a les tres optatives que escollim alprincipi de curs.
El nostre horari escolar és de 8:15 a 13:45 amb 30 minuts de pati, excepte el dilluns que fem classe de 8:15 a 14:45 i el dimarts i el dijous que també fem classe per la tarda de 15:15 a 17:15.
En el nostre institut fem diferents sortides segons la matèria que estudiem cada any i, a 4t d’ESO i a 2n de Batxillerat fem un viatge de fi curs.

Val a dir que , L'IES Josep Pla estroba en un punt molt proper al Municipi d'Horta i per tant molts dels alumnes que hi estudien viuen a Horta o voltants.
Horta
Horta és un barri que existeix des de fa molts anys, concretament des del 965, quan s’esmenta la vall d’Horta en una donació de terres a l'església de Sant Miquel de Barcelona. Entre les famílies que van tenir propietats importants al terme, relacionades amb la noblesamilitar i l'Església, hi ha referències a la família Horta des del 1034. Aquesta família va promoure la parròquia de Sant Joan d'Horta, de la que ja es té notícia l'any 1095.
El creixement del nucli de població entre el segle XVI i principis del segle XX està molt lligat a l'existència de grans quantitats d'aigua a la zona, que va fer possible que s’hi instal·léssin diverses bugaderies, fins al puntque a principis del XX s'hi rentava roba de tot Barcelona.
Del 1845 al començament del segle la població va passar de 1.855 habitants a 6.035 habitants i molts propietaris de masies i terres van vendre les propietats com a solars per a la construcció. Després del 1904 es va empedrar el Carrer Major (des de la riera del carrer de Castelló) i es va urbanitzar la plaça Eivissa, que ha desplaçat lade Santes Creus com a centre urbà i és el punt de reunió principal de la majoria d'”hortencs”.
Al sector nord-est de la ciutat hi ha els principals eixos de desenvolupament de Barcelona: Passeig de Gràcia i Diagonal fins a la Gran Via de Carles III i bona part de l'Eixample, àrees on es concentren les activitats terciàries més especialitzades (finances i assegurances, comerç de luxe...)L'estructura econòmica d'Horta es basa, fonamentalment en els serveis de consum, concretament en el comerç minorista i altres serveis al consumidor, mentre que els serveis destinats a les empreses són molt poc significatius, i representats fonamentalment en els serveis distributius (comerç a l'engròs i magatzems).
D'altra banda, l'existència d'infraestructures hospitalàries grans, com la CiutatSanitària de la Vall d'Hebron o l'Hospital de Sant Pau, atorguen al districte un caràcter específic i un cert nivell d'especialització en temes sanitaris i farmacèutics.
Considerem Horta un antic lloc de residència de les classes més altes, d'aquest periode es conserven masies i torres a la Part de Font d'en Fargas o Campo Amor, on encara avui trobem aquesta classe social més privilegiada. Pel que fa a laresta Horta no ha deixat de ser del tot un poble treballador amb força tradició i costums. Això es veu reflxat en els ciutadans, en les festes de barri que arrepleguen centenars de joves i en el tipus de vida que si desenvolupa.
Actualment però, la majoria dels “hortencs” treballen a altres zones de la ciutat on s'hi desplaçen cada dia pero Horta és el seu lloc de residència, un barri...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la horta
  • Horta
  • Victor Horta
  • Víctor Horta
  • Laberinto de Horta
  • frank horta
  • La Horta
  • hort

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS