hostoria

Páginas: 2 (285 palabras) Publicado: 5 de junio de 2013
6. EL TRIOMF DEL FRONT POPULAR

6.1 Les eleccions de febrer del 1936
Per presentar-se a les eleccions els partits catalanistes d’esquerres  Front d’Esquerres que donavasuport al programa del Front Popular que volia tot el poder la CNT va donar-los-hi suport .
Els de dretes van reaccionar amb el Front Català d’Ordre organitzat per La Lliga(Calalunya). A la resta d’Espanya  Bloque Nacional constituït per la CEDA.
El Front popular va ser el guanyador per tant el govern estava format per republicans d’esquerres.Manuel Azaña  president de la Republica.

6.2 El Front Popular
Programa  Amnistia, readmetre obrers acomiadats. País Basc i Galicia  negociar estatut i van reprendre elprocés reformista. CNT  necessitat d’accions revolucionaries i millora condicions laborals.
La situació va ser rebutjada per les dretes, ven fomentar el climad’enfrontament utilitzant la “dialèctica de punts i pistoles” (patrulles armades que van iniciar accions violentes contra els d’esquerres).
Catalunya  Llei de contracte de conreus,Restablir la Generalitat  Lluís Companys ( i ERC volien l’autonomia de Catalunya).

6.3 Cap al cop d’estat
La creació d’un clima de violència afavoria a organitzar un copd’estat contra la República. En primers moments  poca força però s’hi va posar al capdavant Emilio Mola que volia donar protagonisme a l’exèrcit d’Àfrica comandat per Franco. Perfrenar-los el govern va canviar la destinació dels generals sospitosos. (Franco  Canàries; Mola  Navarra).
Les dretes donaven suport al cop d’estat juntament amb Itàlia iAlemanya. El dia 14/7 van assassinar a José Calvo Sotelo, això va accelerar els plans i la insurrecció va començar el dia 17 al Marroc i va donar inici a una guerra civil.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hostoria
  • hostoria
  • hostoria
  • hostoria
  • Hostoria
  • hostoriA
  • Hostoria
  • Hostoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS