Hoy empieza todo (analisis)

Páginas: 4 (825 palabras) Publicado: 8 de junio de 2011
2.- Activitat Pràctica “Hoy empieza todo”

La pel.lícul.la: HOY EMPIEZA TODO

“Tras casi dos siglos de escuela pública e institucionalizada, hoy empieza todo porque hoy hay clase y mañanatambién.”

Observació:
Aquesta pel·lícula ens mostra la realitat social d’una petita escola d’un poble miner, molt deprimit a causa del tancament de les mines, i de tot el que l’envolta. Un entornproblemàtic degut a l’atur, la desestructuració i la falta de recursos, es el marc principal on s’enfoca la pel·lícula. La pel·lícula ens mostra el dia a dia d’aquesta escola i els problemes als que s’hand’enfrontar tant els professionals de l’escola com els serveis socials i la falta de col·laboració efectiva entre ells. Moltes de les famílies que porten els seus fills a l’escola malviuen ensituacions critiques, i altres tenen greus problemes deguts a l’entorn de marginalitat en el que viuen.
El missatge que ens vol fer arribar la pel·lícula, es purament la realitat en forma de documental deles dificultats i la complexitat d’una comunitat deprimida i la relació que mantenen els diversos agents, socials, educatius i politics que la conformen. I dels valors socials que porten a lespersones a actuar i a defensar uns ideals o conviccions per sobre de la seva pròpia responsabilitat. Es a dir, sentir, pensar i obrar.

La pel·lícula ens ofereix la realitat dels diferents personatges, elsdocents del centre ens mostren el cansament, els dubtes, el no saber si la el que s’està fent porta a algun lloc, la impotència, però a la vegada a no tirar la tovallola i a seguir endavant per lespersones i sobretot per els nens. El director del centre Daniel Lefebvre, que a mesura que avança la pel·lícula sent la necessitat de canviar les coses , encara que no li correspongui a ell i que noresulti com espera, com a mínim es qui fa alguna cosa, qui alça la veu per denunciar un problema de la nostra societat, i per tant un problema que ens afecta a tots. Els serveis socials, no poden...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis De Pelicula Hoy Empieza Todo
  • Hoy empieza todo (pelicula)
  • Análisis "hoy empieza todo"
  • Hoy empieza todo
  • Hoy Empieza Todo
  • Hoy empieza todo
  • hoy empieza todo
  • Hoy Empieza Todo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS