Hoy empieza todo

Páginas: 5 (1191 palabras) Publicado: 17 de enero de 2012
1. TIPUS DE MALTRACTAMENT I INDICADORS.

MALTRACTAMENT FÍSIC
- L’educadora estira del cabell a en Julian perquè considera que s’ho mereixia, encara que desprès es penedeix de haver-ho fet.
- La situació que es viu entre en Daniel i el fill de la seva parella quan el mestre s’adona de que ha sigut ell qui ha proporcionat les claus de l’escola a uns delinqüents perquè entressin a robar tambéés un maltractament ja que en Daniel li dona una bufetada.
- Altre tipus de maltractament físic que s’observa a la pel·lícula és el d’en Jimmy. Una educadora s’adona de que té uns blaus a l’esquena. En Daniel li pregunta al nen si s’ha caigut i aquest li respon que no i a la pregunta de qui s’ho ha fet respon que ningú. El mestre creu que aquestes marques no son suficients per a una denuncia, peròuns dies després descobreixen un hematoma al cap d’en Jimmy. Aquest finalment diu que s’ho ha fet el seu tiet. A partir d’aquí en Daniel posa en marxa unes mesures per treure al nen del nucli familiar.

MALTRACTAMENT EMOCIONAL :
L’inspector maltracta emocionalment als dos nens que han participat al robatori de l’escola. Hi ha un maltractament emocional perquè l’inspector amenaça i insulta alsdos nens. Com per exemple, quan els diu que van “guarros” i que no es renten, o quan els diu que son uns miserables i uns inútils o que el seu futur esta a la presó. Això és transmetre una valoració negativa.

NEGLIGENCIA O ABANDONAMENT
- En el cas d’en Joel hi ha una negligència ja que hi ha absentisme escolar. Això es deu a que els seus pares no es posen el despertador perquè no treballen nitenen la motivació de despertar-s’hi d’hora.
- En el cas de la Letizia també hi ha una negligència ja que a casa de la nena no n’hi ha llum ni calefacció. Hi ha una brutícia desmesurada dins la casa amb tot llençat pel terra sense cap ordre. A més, els nens podrien patir també fam habitual ja que la mare no te “vales” per al menjador de l’escola i tampoc es troba en les millors condicions decuidar dels seus fills.
També es pot anomenar abandonament el que fa la mare de la Letizia quan sofreix un col·lapse i deixa al nadó i a la seva filla al pati de l’escola i se’n va corrents.

MALTRACTAMENT INSTITUCIONAL :
- La família de Letizia sofreix aquest tipus de maltractament ja que hi ha una poca implicació dels professionals o òrgans competents per millorar la situació d’aquestafamília.

2. ANÀLISI DELS EDUCADORS
Daniel Lefebvre és mestre i director d’una escola infantil en una zona del nord de França. En aquesta zona obrera les famílies viuen sumides en una forta crisi. Referent al seu rol professional, el director sempre esta pendent de l’educació dels nens i de vetllar per els seus drets i la seva felicitat. Té una actitud personalitzada amb cadascuna de les sevesfamílies i en alguns casos realitza accions que surten del seu rol d’educador. A més, l’administració política no li dona massa importància al sistema educatiu, cosa que fa que no es puguin regularitzar tots els problemes de la societat. Un exemple és quan el director rep la visita dels serveis socials. No dubta en fer-li marxar ja que el creu que no estan actuant com haurien de fer-ho. En comptes defer un treball conjuntament i ajudar a la seva escola, creu que li estan dificultant la seva tasca. Tot i això, Daniel Lefevbre i les altres educadores lluiten per desenvolupar el seu treball de manera que els nens no pateixin les conseqüències de la crisis i dels problemes que viuen els seus pares. Aquesta crisis porta a les famílies a la desesperació, a l’alcoholisme, al maltractament…
Unexemple és el cas de la Letizia. La seva mare es alcohòlica, i un dia quan ve a buscar a la nena a l’escola es desmaia i surts corrents, per la qual cosa Daniel s’ha de fer càrrec de Letizia i del seu germà. El mestre, en comptes de deixar aquesta tasca en mans de la policia o dels serveis social, opta per portar ell personalment als dos germans a casa seva. O altre exemple, seria quan Letizia i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hoy empieza todo
  • Hoy Empieza Todo
  • Hoy empieza todo (analisis)
  • Hoy empieza todo
  • hoy empieza todo
  • Hoy Empieza Todo
  • película @hoy empieza todo"
  • Película Hoy empieza todo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS