Hoy Empieza Todo

Páginas: 4 (900 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2012
La pel·lícula es situa en una ciutat marginal francesa, més concretament en un barri miner, i tota l’acció succeeix al voltant d’una llar d’infants des d’on es desenvolupen les relacions entre elsveïns i les diferents institucions.
Els principals agents sobre els que es centra l’acció són la llar d’infants i serveis socials com a institucions, i les famílies i els educadors com a persones.
Elprotagonista és el director de la llar d’infants que es diu Daniel Leflet. És un home molt entregat a la seva feina i per la seva bondat i vocació acaba realitzant tasques que no són estrictament dedirector, sinó que també arregla tot allò que s’espatlla o es trenca, es fa càrrec de dos germans fora de l’horari escolar, quan els de serveis socials no responen a les seves demandes intentasolucionar-ho ell... Però les seves actuacions en més d’una ocasió es veuen limitades per la ineficàcia dels serveis socials. És en aquest agent on trobem l’altre cara de la moneda, uns serveis socialstotalment col·lapsats que pateixen la reducció de personal ordenada pels polítics, els quals es serveixen de dades abstractes per a defensar-se de les seves decisions. Però igual que el director de l’escolaintenta fer el màxim per a solucionar els problemes que li plantegen les famílies amb les quals conviu en l’entorn de la llar d’infants, la noia que veiem que treballa a serveis socials també intentatreballar al màxim de les seves possibilitats per tal de cobrir les necessitats dels usuaris, i tot i que al principi no treballaven conjuntament amb l’escola, després d’un conflicte es posen atreballar junts i es comprenen mútuament.
Finalment qui pateix la desorganització i la mala coordinació dels diferents agents, són les famílies del barri, que tenen pocs recursos, moltes es troben ensituacions de precarietat i carreguen problemàtiques socials i de salut. Tot i que cap al final l’escola i serveis socials tenen més contacte, no és suficient per evitar la mort d’una mare i els seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hoy empieza todo
  • Hoy Empieza Todo
  • Hoy empieza todo (analisis)
  • Hoy empieza todo
  • hoy empieza todo
  • Hoy Empieza Todo
  • película @hoy empieza todo"
  • Película Hoy empieza todo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS