hula

Páginas: 13 (3069 palabras) Publicado: 15 de abril de 2014
EL JURAMENT DELS HORACIS.

A) Documentació general

1. Catalogació:
a) Títol: El jurament dels Horacis.
b) Autor: Jacques-Louis David (1748-1825).
c) Cronologia: 1784-85.
d) Comitent: L’encàrrec el va fer el compte d’Angiviller l’any 1783.
e) Destinatari: Va ser presentat en el Saló de París de 1785.
2. Dades externes:
a) Tècnica: Oli. Té la pinzellada llisa i fina que faimpossible apreciar cap marca, deixant com a resultat una superfície polida.
b) Suport: Tela.
c) Materials: Pigments i oli de llinosa.
d) Eines: Pinzells i paleta.
e) Dimensions: 330 x 425 cm.
f) Lloc: Museu del Louvre de París.
g) Tipologia: Figuratiu.
h) Cromatisme: Policroma.

B) Anàlisi formal i estilística:
1. Descripció: A l’esquerra podem veure els tres germans. El pare (sembla ser que vaser inventat per David) és un home vell que es troba aïllat al centre del quadre aguantant a l’aire tres espases que ofereix als déus. A la dreta i en segon pla, es podem observar un grup de dones i nens (cap font literària menciona l’existència del subgrup de nens). Les dues noies que trobem en un primer pla en el grup de dones, es recolzen mútuament. Un dels nens està mirant l’escena. Es trobenen el pati interior d’una casa romana (va ser una novetat que es fes servir l’arquitectura per emmarcar el tema, deixant així enrere els escenaris naturals i donant pas a un escenari més real i creïble), en el fons hi ha tres arcades de mig punt amb columnes toscanes, d’origen romà, més auster que el dòric grec del que deriven.
a) Estudi de la figura: Hi ha una gran dosis de naturalisme. Té unagran exactitud de detalls i presenta d’una forma clara objectes simples. El caràcter estructural de les figures és el resultat dels estudis del model (molt diferent de les figures esquemàtiques i buides del rococó). Tot i aquest naturalisme cal dir que les figures estan estilitzades gràcies a les preeminència del dibuix que permet una precisió que contribueix a elevar a la categoria d’arquetipsl’actitud dels personatges.
b) Expressió: Les dones tenen un gest de desesperació, tristesa, impotència i dolor davant la possibilitat de perdre els tres joves Horacis a la guerra. Una de les dones, Camil·la, és germana dels tres Horacis i promesa d'un dels tres Curacis i plora simultàniament la pèrdua dels seus germans que van al combat i la del seu promès. Això contrasta amb l’energia i vitalitatque desprenen els homes amb una actitud marcial i arrogant d’una societat patriarcal. El pare no mostra cap tipus d’emoció. La figura del nen que observa l’escena afegeix més dramatisme al tema. Hi ha una tensió entre l’element heroic (del pare i dels tres germans) i l’element patètic (de les dones i els nenes). La idealització d’aquestes actituds humanes transmet un aire d’artificialitat iteatralitat.
c) Anatomia: Hi ha un estudi anatòmic meticulosament estudiat de cares, braços i cames. Es marca la musculatura masculina i els delicats membres femenins. Els homes estan drets en un posició rígida, tensa i angulosa que sembla unir-se amb la rigidesa de la javelina i de les espases, mentre que les dones estan assentades en una posició feble i abatuda, adoptant així una postura d’elegànciaclàssica. En els joves guerrers es representa la salutació a la romana amb el braç estès i la mà mirant cap avall, presenten a més una disciplina militar de pensament, ànima i cos, que no és aliena a la interpretació política del tema.
d) Vestit: Van amb vestits de l’antiga Roma. Les dones van vestides de seda. El pare, que es troba en el centre de la tela, vesteix una túnica vermella que simbolitzala passió i la sang que es vessarà en la batalla. Els vestits de les dones són de colors ocres i grocs, el de la més jove ressalta pel seu color blanc. En els vestits també es pot observar que en els plecs, les túniques del homes que van vestits de soldats són més fermes que els vestits de les dones. Les robes dels soldats fan línies diagonals que ens indiquen moviment, el pare en el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HULA
  • El hule
  • hulo
  • hula
  • Hula
  • el hule
  • Hula
  • hula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS