humanidades

Páginas: 4 (870 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014

QÜESTIONARI TEMA: RACISME I GÈNERE
Text comentat: Mary Vincent. “La reafirmación de la masculinidad en la cruzada franquista”, Cuadernos de Historia Contemporánea 28, 2006, pp. 135-151.

1) Enquin context de la història d’Espanya i d’Europa cal situar la temàtica que tracta el text?
Cal situar la temàtica del text fent referència a Espanya a l’època franquista i falangista, aquesta esbasava en la masculinitat que podem veure perfectament reflectida en el text. Per altra banda situem Europa després de la primera guerra mundial on les idees de la masculinitat es perceben d’una maneramés ambiciosa i agressiva.

2) L’autora relaciona guerra, regeneració i masculinitat. Explica-ho.
Hi ha una relació obvia entre regeneració i masculinitat, ja que el discurs regeneracionista estabasat bàsicament en la masculinitat. Hi havia, però un grup de mobilitzacions feministes que donaven molta més importància al cos de la dona. És per això que es volia renovar el concepte demasculinitat que es relacionava amb la violència i l’agressió. En el text veiem com l’autora explica els canvis que produeix la guerra en les persones.


3) Cóm explica l’autora la poca atenció prestada perla historiografia sobre gènere i guerra a la masculinitat?
La poca atenció es deu a l’allistament per part del sector femení, ja que per el contrari el paper dels homes a la guerra era natural, peròno era així per a les dónes. Els homes havien sigut fins ara vistos com a ciutadans soldats o guerrers però no pròpiament pel seu gènere. L’autora explica que no era una cosa corrent veure’ls com ahomes com a persones que tenen els cossos sexuats.

4) L’autora parla de la contraposició entre atributs masculins i femenins a l’etapa. Quins atributs?
Els atributs masculins dels que parla l’autorasón atributs relacionats amb la força, capaços de dominar tots els sentiments, les emocions i els plaers i desitjos físics. En canvi passava tot el contrari amb les dones, els atributs femenins es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Humanidades Y Humanidad
  • Lo humano y lo no humano
  • Lo humano y las humanidades:
  • Humanidad Sin Humanidades
  • Humanidades
  • Humanismo
  • Humanista
  • El Humanismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS