Iberia Tiene Futuro

Páginas: 17 (4192 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2013
L´ EMPRENEDOR I LA PROACTIVITAT
PER MARTÍ MONRÓS GIMÉNEZ

1.INTRODUCCIÓ
Aquest treball té com a objectiu investigar el conceptes emprenedor i proactivitat.
A partir d´una definició del termes emprenedor, emprenedoria, proactivitat i empresa, faré un breu anàlsi d´acord amb els estudis ja realitzats sobre el concepte d´emprenedor i creaciód´empreses des de diferents àmbits i perspectives: econòmic, psicològic, socio-cultural i organitzacional, així com dels factors motivacionals. Per acabar, exposaré la necessitat plantejada per la nostra societat postindustrial, tecnològica i global, de fomentar l´emprenedoria a través de la formació, com a eina bàsica pel desenvolupament econòmic de la nostra societat. L´autoocupació com a carreraprofessional alternativa, a traves de la qual una persona crea el seu pròpi lloc de treblall i alhora en genera d´altres creant riquesa.

2.EMPRENEDOR I PROACTIVITAT
Els termes emprendedor i proactivitat, están interrelacionats. A continuació en faré una breu descripció per poder desenvolupar i entendre el treball.
La paraula EMPRENEDOR provè del francès ¨Entrepreneur¨, un mot ques´utiltza d´igual manera en anglès. Inicialment el mot s´utilitzava per descriure a aquells que emprenien projectes de construcció de tipus militar i religiós. El concepte emprenedor fou introduït a la bibliografia econòmica per Richard Cantillon el 1755, aplicat a les persones amb una sensibilitat especial per detectar oportunitats amb la capacitat de movilitzar recursos externs per explotaraquestes oportunitats. La capacitat individual de convertir les idees en accions.
Una habilitat doncs, de descobrir oportunitats on sovint els demés no hi veuen res per llançar-se a transformar-les. L´emprenedor descobreix l´oportunitat, crea un projecte i el posa en pràctica.
L´emprenedor no cal que disposi de tot allò que cal (diners, col.laboradors, recursos productius, canals dedistribució...), sinó que se les arregla per convencer els demés per trobar la manera que els recursos entrin en joc. Per aconseguir-ho els associa, els compra o els obtè a través de prèstecs. Això requereix d´una habilitat negociadora i capacitat de convèncer.


El concepte PROACTIVITAT el podriem definir com l´actitud en la qual el subjecte assumeix el ple control de la seva conducta vitalde manera activa, el que implica la presa d´iniciativa en el desenvolupament d´accions creatives, així com de fer que les coses succeeixin, decidint en cada moment el que vol fer i com ho vol fer. Proactivitat implica tenir una visió a llarg termini i considerar aspectes que encara no s´han convertit, com les noves demandes, problemes i oportunitats.
Les persones proactives es mouen per valorsacuradament meditats i seleccionats; poden passar moltes coses al seu voltant però són propietàries de com volen reaccionar davant aquests estímuls. Centren els seus esforços en el centre d´influència, es dediquen a aquelles coses respecte a les quals poden fer alguna cosa. La seva energia es positiva, amb la qual cosa amplien el seu cercle d´influència.
Podem afirmar doncs, que laproactivitat és una actitud necessària en l´esperit de tot emprenedor. És molt important en la gestió empresarial anticipar-se als problemes i a les oportunitats per a convertir-los en èxits.

3.EMPRENEDORIA I EMPRESA

L´EMPRENEDORIA la podriem definir com la capacitat de crear o prendre la iniciativa per a dur a terme una acció transformadora de caracter personal. Un fenòmen multidimensional quemoltes disciplines com ara la psicologia, la sociologia i particularment l´economia han explorat des de diferents perspectives.
M´agradaria a continuació fer una breu descripció del concepte empresa com a resultat del projecte dut a terme des d´una iniciativa emprenedora.
EMPRESA, tal i com la coneixem avui dia, la podriem definir com una societat econòmica organitzada dirigida a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El mercosur no tiene futuro
  • Tiene Futuro La Can
  • Colombia Si Tiene Futuro
  • ¿Tienen Futuro Los Circuitos De Leche Ecológica?
  • Tiene Futuro La Dogmatica Juridico Penal
  • ¿Tiene futuro la fe en dios en una sociedad tecnológica?
  • Gratis El futuro tiene un precio radical OpenLibra 667x1024
  • Ensayo "¿ Tiene futuro la dogmatica juridico penal?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS