Icyt

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2012
Com es va crear la Terra? 
Es diu que fa 4.600 milions d’anys , un núvol de gasos i pols que girava en l’espai va donar naixement a una estrella,el Sol. Altres núvols de matèria interestel·lar vanformar els 9 planetes del Sistema Solar.
Des de la seva formació, la evolució de la Terra ha estat marcada per coneixements importants, como la formació dels oceans, la aparició de la vida y aparicióo desaparició de determinats grups d’ animals o 4de plantes.. 

Los orígens de la Terra: (Primera etapa 4.600 a 2.600 milions de anys) 
Poc després del seu naixement; la Terra es va transformaren una bola ardent de roques liquides. Després la Tº va disminuir i es va formar una escorça sòlida en la superfície. Aquesta va ser bombardejada per meteorits i sacsejada per grans erupcionsvolcàniques que alliberaren grans quantitats de gasos i formaren la atmosfera primitiva,molt diferent de la actual, doncs mancava del oxigen necessari per la vida, en canvi, contenia molt vapor d’ aigua. Les primeres formes de vida: (Segona etapa 2.600 a 530 milions de anys) 
Al seguir disminuint la Tº, el vapor d’aigua es va condensar i va caure en forma de pluges torrencials formant el oceà.Fa uns 3.000 milions de anys van aparèixer els primers organismes vivents, unes algues blaves que alliberaren l’oxigen. Més tard, l ‘oxigen es va expandir per la atmosfera i va permetre la aparicióde sers vius cada vegada més diversos i complexos. Algunes zones de la superfície de la Terra començaran a desplaçar-se i provocaren el naixement de les primeres cadenes muntanyoses

La eraprimària o Paleozoic: (Tercera etapa 530 a 245 milions d’anys) 
Al començament de aquesta era es va forma grans cadenes muntanyoses grans i especialment el nord d’Europa
La era secundaria o Mesozoic:(Quarta etapa 245 a 65 milions de anys) 
En aquesta era apareixen els oceans Atlàntic i el Índic.
Després venen les eres terciària y quaternària o cenozoic, en las quals va aparèixer l’ Home, i un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS