Idees de platò

Páginas: 3 (610 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2011
Exercici 2: Què en penses de l’existència extramental de les Idees de coses? I de les Idees de valors?

Doncs què….

Exercici 4:Fes una valoració de la crítica que Plató fa de la democràciaatenesa. Justifica les teves respostes.

En quins punts hi estàs d’acord i en quins no? Et sembla que faria la mateixa crítica de les democràcies actuals?

Veiem que Plató t’he un gran desacord amb totel sistema democràtic, ja que partint del seu pensament, gran part dels ciutadans són ignorants, aixó voldria dir que les mases són fàcils de manipular i persuadir. Aquesta deducció ja la veiem enl’intel·lectualisme socràtic, en el que expresa que “no podra saber, la persona que sigui ignorant”. Tambe observem que compara els tipus de persuació, el de la ciencia que demostre en tot moment elsarguments i perque la gent ha de pensar allo ja que no hi ha cap argument que ho pogui debatre, o la persuació de la retorica que es basa totalment en la creença i no busca el expressar el saber. Platócomunica que els politcs que hi han en la democràcia atenesa no estan preparats per el carrec i que molts del politics de l’época van ser escollits per sorteig.

Penses que el sufragi universal és elsistema més just? O bé creus que no hauria de valer que no hi hauria de valer igual el vot dels “enstesos” que el dels ignorants?

Crec que és el mode més just, ja que tothom té els mateixos drets al’hora de decidir el politics que els representaran en el gobern i que durant un temps pendren les desicions per ells. Però trobu important remarcar la idea que tenia Plató de que no pot manar unciutada qualsevol per molt que sigui aclamat per el poble. Així doncs trobo necessari que les persones que estiguin al poder tinguin una formació i no pugui decidir un individu qualsevol per nosaltres,que sigui una persona capaç.

Per altra banda hem d’evitar que la politica d’un pais es converteixi en una competició de grups de persones amb diferents ideologies que intenten “vendre” el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Parir ideas de plata
  • Plató La Idea Del Be
  • Ideas Monarquicas En El Rio De La Plata
  • Critica a la teoria de les idees de Plató
  • las ideas politicas en el rio de la plata
  • LAS IDEAS EST TICAS DE PLAT N
  • La Plata
  • plata

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS