identificació dels analgesics

Páginas: 2 (425 palabras) Publicado: 14 de enero de 2014
IDENTIFICACIÓ D’ANALGÈSICS
OBJECTIU
- Analitzar la composició d’una mescla de substàncies que contenen un determinat medicament.

FONAMENT TEÒRIC
Cromatografia
És una tècnica de separació demescles de compostos dissolts en un mateix dissolvent (eluent) que es basa en la diferent mobilitat de cadascun d’aquests compostos en un medi, anomenat fase estacionària (un sòlid o un líquid), quanla mescla és arrossegada per un fluid (un líquid o un gas), la fase mòbil, que es mou en el si de la fase estacionària.
La cromatografia de capa prima és una de les tècniques més senzilles, sensiblesi barates utilitzades per a la separació i caracterització dels components d’una mescla. A diferència de la cromatografia en columna, la fase estacionària, habitualment formada per gel de sílice oalúmina, està dipositada sobre una placa de vidre, alumini o plàstic. La grandària de la placa és variable ja que es poden analitzar diferents mostres en un mateix experiment.
MATERIAL
- Diferentsmedicaments: desenfriol, gelocatil, ibuprofeno, paracetamol i frenadol.
- Àcid acetilsalicílic pur i impur
- Llum UV
- 7 rellotges de vidre
- Acetat d’etil
- Llapis i regle
- Placa cromatogràfica- Cubeta
- Capil·lars
- Morter
- Etanol
- Cullereta
PROCEDIMENT
Primerament amb l’ajut del morter triturem els medicaments, i amb una cullereta afegim una petita porció a cada rellotge de vidre.A continuació posem unes gotes d’etanol i amb l’ajut d’un capil·lar mesclem fins a dissoldre el medicament prèviament triturat. Una vegada tenim tots els medicament i els àcids salicílics dissolts,col·loquem una petita quantitat d’acetat d’etil en el fons de la cubeta, fins que mulli uns 0,5 cm de la placa.
Tracem una línia recta amb llapis a 1 cm de la part inferior de la placa, amb moltacura per tal de no trencar la capa de gel de sílice. Amb el regle marquem sobre la línia els senyals on afegirem els nostres medicaments. Amb l’ajuda del capil·lar dipositem una petita taca de cada un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • IDENTIFICACIÓ DELS COMPONENTS DE LA LLET 2
  • Identificaci N
  • Identificaci Ndelabiodi
  • IDENTIFICACIÓ DE SUBSTÀNCIES
  • Ide Identificacio
  • Identificació de glúcids
  • identificacio de biomoleculas
  • Identificaci n

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS