Identificacio de lipids(catalan)

Páginas: 2 (416 palabras) Publicado: 5 de enero de 2012
Identificació de lípids
TINCIÓ AMB SUDAN III
Aquesta és una de les tècniques més utilitzades per a la identificació de lípids. Consisteix en afegir Sudan a una substància, i si aquesta estacomposta per lípids, es tenyirà després d’haver reaccionat amb el Sudan III.
Primer de tot, per comprovar el funcionament de la tècnica explicada anteriorment, posarem una mica d’oli en un tub d’assaig iafegirem al damunt, la mateixa quantitat d’aigua. Després, afegirem unes gotes de Sudan III i ho remenarem lentament. En deixar-ho reposar observem el que ha succeït:
Oli(groc) + Aigua(transparent) +Sudan III(vermell) = Aigua(transparent) + Oli i Sudan que han quedat en una barreja homogènia amb un color taronjós(taronja).
CONCLUSIONS
Amb aquest experiment hem comprovat com l’oli conté lípidsja que ha sigut tintat amb el Sudan III, mentre que l’aigua no en conté ja que ha resultat igual que la teníem al principi.

TACA TRANSLUCIDA
Els lípids deixen una taca translúcida sobre lasuperfície del paper que persisteix encara que la assequem.
Per a la comprovació d’aquesta afirmació, posarem una gota d’oli i una altre d’aigua damunt una fulla de paper de forma separada. Al cap d’uns pocsminuts, mirarem las taques a contrallum i en comparar-les veurem que:
La taca d’oli es transparenta més que la de l’aigua, per la qual no podem veure a través.
CONCLUSIONS
Després d’aquestexperiment podem afirmar que l’oli conté lípids ja que la taca que ha deixat és molt translúcida. En canvi, l’aigua, no en conté ja que la seva taca era fosca i no s’hi veia a través d’ella.

PROBLEMAProvar la presencia de lípids en el sucre, llet, mantega, clara d’ous, ametlles, nous, cacauets...
Utilitza la prova més adient en cada cas.
Mitjançant la prova de la tinció amb Sudan III, obtenim quela clara d’ou i la llet contenen lípids ja que s’han separat els dos components de l’aigua i aquests, han sigut tintats. El sucre no conté lípids ja que el resultat obtingut ha estat la d’una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum Lipids Català
  • Lípids
  • Lipids
  • Lipids
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS