Identitat, Diferència I Diversitat

Páginas: 3 (659 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2012
Activitat 1.3 - Identitat, diferència i diversistat

Per què en el text no es dóna una definició de les paraules “identitat”, “diferència” i “diversitat”?

Segons Núria Pérez el significat precísde les paraules les podem trovar al diccionàri, però aquestes ens requereixen no només de conèixer els seus significats, sinó més aviat de comprendre que són conceptes que d'alguna o altra maneras’han creat per la humanitat per classificar al que és "especial o diferent" a la "normalitat". Com aconsella Jünger “Les coses massa precises no reforcen la realitat sinó que atempten contra ella. Peraquest motiu es té aquesta impressió: cal tornar a mirar bé “.

És possible una pràctica educativa que tingui en compte vertaderament la singularitat?

Pensar avui en l'escola suposa pensar en aulesseparades en edificis específics, on conviuen nens i nenes de la mateixa edat, sota la presència d'una única persona adulta. Allà tots han de fer les mateixes activitats en el mateix temps, donantlloc a relacions massificades plenes de normatives que no reparen en la singularitat de cada nen. Aules on les activitats segueixen uns objectius rigids fragmentats per cursos i un horari que estableixun temps per a l'aprenentatge acadèmic.

Tot això ens fa pensar que un dels principals obstacles en la formació té a veure amb la qüestió de l'altre, la identitat i la diferencia, no diferenciementre la nostra qüestió sobre l'altre, i les qüestions que són de l'altre. Això vol dir en l’educació, en general, s'han imposat les nostres qüestions, les nostres preguntes, preocupacions, sobrel'altre, sense donar cabuda a les qüestions, preguntes, preocupacions de l'altre.

És per això que en un futur hauríem d’intentar construir escenaris on tothom pugui ser escoltat i tingut en compte en laproposta d'ensenyament i aprenentatge, per poder aconseguir que els nostres estudiants trobin en l'escola un espai que els lliuri un lloc on a molts se'ls presenta com "el lloc on no encaixen"....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • autoconcepte i identitat
  • Diversitat Cultural I Globalització
  • La identitat i la interacció social.
  • Identitat personal i relacions socials durant l'adolescència
  • Introducció Epistemològica: Història, Diversitat I Relativitat Cultural
  • Diferencies humanes i diversitat cultural PAC2
  • L'Etnografia Com A Mirada A La Diversitat Social I Cultural
  • Diferencias Diabetes I y II

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS