identitat

Páginas: 6 (1385 palabras) Publicado: 14 de enero de 2015

No conocemos gente sin nombre, ni lenguas o culturas en las que no se establezcan de alguna manera distinciones entre yo y el otro, nosotros y ellos. (…)El conocimiento de uno mismo – siempre una construcción pese a que se considere un descubrimiento- nunca es completamente separable de las exigencias de ser conocido por los otros de modos específicos. Calhoun, 1994, págs. 9 i 10Identitat professional M3
Montse Freixa



Index
Construcció de la identitat
Identitat personal en la era de les aplicacions
Construcció de la identitat profecional
Bibliografia
















Al segle XXI, les identitats són múltiples i canviants, variables i plural
Construcció de la identitat
Les identitats tenen dierent origen: familiars, etniques, religioses, nacionals,politiques, culturals, entre una llarga llista. Les identitats tan és poden construir socialment com individualment. Però els millors materials per construir-la son la experiencia, la historia, el territori, de tot el que fa referencia el nostre entorn. Quans més materials arrelin la nostre identitat, mes força te la decició individual de sentir-se part d’ un mateix.
Comensant pel teu neixament:on neixes i amb quina familia neixes és la primera base que et condicionara per construir la teva identitat com a subjecte.
En la lectura de Más fuerte que l’odio, veiem com el personatge descriu les diferentes situacions que viu amb les families d’acullida. Com amb la primera només d’escobreix l’odi i en la segona l’amor.
No és el mateix neixa a Afganistant, que a Corea, com a Canada oPalestina. Dons a cada lloc es caracteristica per les seves propies situasions i en cada un d’ells hi ha una història diferent que condicionara el subjecte.
Pel que fa la familia és l’element principal, dons des de ven petits ens estan moldejant a la seva manera. I desideixen en la construcció de la teva identitat fins que tu tens ús de rao.
A la adolescencia és on és produiran els canvis mésimportants en el desenvolupament de la identitat. Comences a buscar i costruir la teva identitat.
Erikson , és el primer en plantajar-se: Qui sóc? Que faig en la vida? Cap a on vaig? Què és el que em fa difrent? Aquestes preguntes són molt comunes en l’adolescència i també al llarg de la vida, encara que és durant l’adolescència quan es pot intensificar aquesta recerca personal.
És també un moment enquè distingeixen entre el jo real i l’ideal, el jo públic i el privat, però també el jo vertader i el fals. És com si s’adonessin que hi ha diversos jo en el seu interior i els preocupa trobar el vertader (Harter et al.,1996).
Sovint suggereix una crisi d’identitat: on primer hauran de decidir quin són els valors més importants i, en segon lloc, transformar aquests valors abstractes en desig icomportaments reals.
Amb la força de la joventut provaràs, buscaràs i construirás, tot definint la teva personalitat, els teus valors, creences i ideologies.















Identitat personal en la era de les aplicacions
Howard Gardner i Katie Davis, parlant en el seu llibre de La generación apps.
Que la vida en una societat inundada d’aplicacio porta a crea una imatgeprefabricada. Una imatge que s’allunya de la vida interior, dels conflictes o de les dificultats personals que tot subjecte te.
Ens dediquem a mostrar una imatge polida, quan estem en linea. Tenim dons una altre identitat? Identitat amb linea?
Una imatge prefabricada on tot es de color de rosa. “A Facebook, a la gent li preocupa mes fer veure que viu, que de viura”. Son identitats orientades al’exterior.
M’agradaria basar-me amb dos exemples reals i molt actual. El cas d''el Pequeño Nicolás', un noi de 20 anys que es feia passar per agent del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i/o assessor del govern espanyol per cometre estades. No ha sortit la rosulució del cas, de si realment estava per treure informació, però sino és aixis tenim un exemple clau d’una identitat prefabricada
El segon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Identitat social, identitat mobil
  • MAALOUF IDENTITAT
  • Identitat cerdana
  • Psicología social. identitat social, identitat mobil
  • autoconcepte i identitat
  • EV2. Performant una identitat
  • Identitat, Diferència I Diversitat
  • La identitat i la interacció social.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS