Idh brasil

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2011
Evolució de l’IDH al Brasil entre els anys 1975-2005

L'índex de desenvolupament humà (IDH) és un indicador creat pel Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) de l'ONU, ambl'objectiu de mesurar el nivell de desenvolupament dels diferents països del món.
L'IDH, s'obté a partir del càlcul ponderat de tres indicadors corresponents a aquestes tres variables que són:l’economia, la salut i l’educació.
En l’economia, es mesura el nivell de vida en cada estat, on es tenen en compte les dades del PIB per càpita, mesurat en dòlars.
En la salut, es té en compte la durada i laqualitat de vida, que s'obté a partir de l'esperança de vida al néixer.
En l’educació, es té en compte el nivell d'instrucció i educació, mesurat a partir de la taxa d'alfabetització d'adults i delnivell d'estudis de la població (educació primària, educació secundària i estudis superiors).

L'IDH s'expressa mitjançant una xifra formada per un nombre de 3 decimals comprès entre el 0 i l'1.Depenent de la xifra resultant es considera un IDH alt si aquest és igual o superior a 0,800, si se situa entre 0,500 i 0,799 es considera un IDH mitjà i si es inferior a 0,500, es considera IDH baix.Traslladant la informació al gràfic, podem observar que l’evolució de l’IDH al Brasil entre els anys indicats és bastant significativa, ja que passa de tenir un IDH mig a l’any 1975 de 0,644 per, trentaanys més tard, al 2005, aconseguir tenir un IDH alt de 0,800, situant-se al capdavant dels països Sud Americans i ocupant un lloc destacable d’entre tots els estats del món.
L’augment de l’IDH mésdestacat, es produeix entre els anys 1975-1980 i entre els anys 1995-2000. A partir d’aquest any, l’IDH continua pujant, però a un ritme menys elevat.
Cal dir del Brasil, que és un dels cinc païsosque conformen el G5, que és un grup de cinc estats considerats com les potències emergents més importants d’aquest moment. Aquest grup, està format per Mèxic, la Xina, l’Índia, Sudàfrica i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Brasil IDH
  • EL IDH
  • que es IDH
  • que es el IDH
  • Evolucion pib e idh india, brasil y holanda
  • idh total
  • Brasil
  • Brasil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS