Idiomas

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2012
Як вода для шоколаду

Смерть Начі сповнила Тіту неймовірним смутком. Вона почувалась так самотньо, ніби померла її власна матір. Педро, намагаючись допомогти вийти їй з цього становища, вирішив, щобуло б непогано принести їй букет троянд в честь її першого року хазяювання на кухні садиби. Але дружина Розаура, яка очікувала первістка, зрозуміла все не так, ввійшовши і побачивши чоловіка збукетом троянд, які він дарував Тіті, а не їй, вона розридалась і швидко покинула залу.
Одним лише поглядом Матінка Елена наказала Тіті вийти з зали. Тіта з такою пристрастю притискала до себе букет, що коливона прийшла на кухню, квіти, що були рожевими, стали червоними від крові, що сочилася з її рук і грудей. Треба було швидко придумати, що ж робити з квітами. Вони були такі гарні! Неможливо буловикинути їх у смітник, по-перше, тому що вона раніше ніколи не отримувала квітів, а по-друге, тому що їх подарував Педро. Раптово вона почула чіткий голос Начі, яка диктувала один із доколумбівських рецептів,де використовувались пелюски троянд.
Сівши за стіл... Педро вигукнув, закотивши очі в істинній насолоді:
- Це їжа богів!
Матінка Елена хоча і признала, що рагу було дійсно смачним, незадоволеновідповіла на його слова:
- Забагато солі.
Розаура, зіславшись на нудоту та млісний стан, не змогла проковтнути і трьох шматочків. Напротивагу Гертрудис, якою сталось щось дивне. Здавалось, що їжа, якоївона відвідала, викликала в неї сексуальне збудження. Раптом в ногах вона відчула наростаючий жар. Якесь приємне відчуття в самому центрі її тіла не давало їй спокійно сидіти. Вона почала потіти іуявляти, що б вона відчувала, сидячи верхи на коні із солдатом армії Панчо Віль*ї, якого вона запримітила тижнем раніше, коли він в*їжджав на міську площу, наповнюючи її запахом поту, землі, тривожних інезрозумілих світанків, життям і смертю.
Вона хотіла знайти опору в Тіти, але у тієї був погляд, ніби вона десь витала, і хоча вона прямо сиділа на стільці, в її очах не було жодних...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • idioma
  • Idiomas
  • Idioma
  • idioma
  • Idiomas
  • Los Idiomas
  • Idiomas
  • Idioma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS