iejdjf

Páginas: 6 (1316 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014
Projecte C3
Miquel Badia, 2010
LES DROGUES I LA COMUNICACIÓ ENTRE LES NEURONES


ACTIVITAT 1: diferents drogues, diferents efectes.


SITUACIÓ PROBLEMA que caldrà resoldre:
Aquesta gent acabarà enganxada a la droga i poden tenir molts problemes a la llarga de la seva vida.
S’ha de fer que cada testimoni vagi a un centre de desintoxicació per desenganxar-se de les drogues amb untractament diferent per cada droga.



ACTIVITAT 2: El sistema nerviós: cèl·lules que es comuniquen
1. Feu un dibuix d’una neurona i assenyaleu-hi les parts:



2. Què són els impulsos nerviosos que transmeten les neurones?
Un impuls nerviós és una ona de naturalesa elèctrica que recorre tota la neurona i que s'origina com conseqüència d'un canvi transitori de la permeabilidad en la membranaplasmática, secundari a un estímul.
3. En quin sentit transmeten les neurones els impulsos?
De les dendrites van al nucli i finalment cap a l’axó.

4. Pinteu unes fletxes en el dibuix de la neurona que heu fet anteriorment que representin la direcció en la que condueix els impulsos nerviosos.


TEXT: Com funciona una sinapsi
La sinapsis és el procés de comunicació entre neurones.S’inicia amb una descarrega química-elèctrica a la membrana de la cèl·lula emissora o presinàptica, i una vegada aquest impuls nerviós aconsegueix el extrem de l’axó, la mateixa neurona segrega una substància o neurotransmissor que és diposita en un espai entremig o espai sinàptic entre aquesta neurona transmissora i la neurona receptora o postsinàptica. Aquest neurotransmissor es el que excita a l’altreneurona.


ACTIVITAT 3: Analitzem dos documents

Per analitzar aquests dos documents, contesteu les següents qüestions:
1. Relacioneu els dibuixos A, B, C i D del Document 2 amb els mecanismes d’actuació de les drogues que es descriuen al Document 1.


En el dibuix A:
Les drogues tenen una estructura molecular molt semblant a la d’alguns neurotransmissors de manera que els imiten ies fixen sobre els seus receptors específics a la membrana de la neurona postsinàptica.

En el dibuix B:
Les drogues bloquegen un neurotransmissor de manera que n’impedeixen la seva fixació a la membrana postsinàptica.

En el dibuix C:
Les drogues bloquegen un neurotransmissor de manera que
n’impedeixen la seva fixació a la membrana postsinàptica.

En el dibuix D:
Les drogues augmentenla presència de neurotransmissor a l’espai sinàptic impedint la seva recaptura cap a la neurona persinàptica i estimulen la seva secreció.


2. En quins casos, dels que presenten aquests documents, la comunicació entre neurones es veu activada i és superior que en condicions normals?
En el tercer, perquè les drogues augmenten la presència del neurotransmissor a l’espai sinàptic impedint laseva recaptura cap a la neurona persinàptica i estimulen la seva secreció.


3. En quins casos hi ha una disminució de comunicació entre neurones o no hi ha comunicació?
Algunes drogues tenen una estructura molecular molt semblant a la d’alguns neurotransmissors de manera que, els imiten i es fixen sobre els seus receptors, en el seu lloc, específics a la membrana de la neurona postsinàptica.4. Sabríeu justificar per què les drogues modifiquen la comunicació entre les neurones?
Les drogues són substàncies psicoactives que modifiquen les percepcions sensorials, les sensacions i l’estat d’ànim.

ACTIVITAT 4: Problema resolt !

Cànnabis: Les drogues bloquegen un neurotransmissor de manera que
n’impedeixen la seva fixació a la membrana postsinàptica. Fa sentir sensacions comque et sents eufòric i tens la sensació que tot era fantàstic quan en consumies. Però amb el temps cada vegada et sents més nerviós, amb més ansietat, i notes que el cor s’accelerava.

Pastilles i drogues de disseny: Augmenten la presència de neurotransmissor a l’espai sinàptic, ja que impedeix la seva recaptura cap a la neurona presinàptica i estimula la seva secreció. Les pastilles fan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS