ig farben

Páginas: 3 (699 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2014
Entre 1933 i 1945 l'explotació dels obrers alemanys voluntaris, forçats o esclaus i el monopoli químic tenia un nom: IG Farben . Després de la derrota alemanya les potències victorioses van acabaramb el trust. Així van néixer BASF , Hoechst o Bayer, però IG Farben va seguir existint fins ahir.
IG Farben és fundada el 1925 per les majors empreses alemanyes de química , la IG Farben va esdevenirun important actor en la política alemanya d'entreguerres. Va ser el major agent financer del partit nazi que liderava Adolf Hitler. Quan el "Führer " va arribar al poder els grans dirigents de la IGFarben li van assegurar que havien solucionat el problema de la manca de petroli: la fabricació de gasolina artificial.
Gràcies als enginyers i tècnics de la IG Farben, Hitler va poder començar laseva guerra pel "espai vital" a Europa. Els estrategs del trust tenien pensant fer-se amb els mercats seguint la victoriosa " Wehrmacht ". Facilitar informacions sensibles al Comando Suprem i col·locara agents en les seves sucursals. En els camps de concentració es van aprofitar del " material humà". Les SS els van llogar entre 50.000 i 400.000 obrers a un preu especial. La branca farmacèutica dela IG Farben va poder experimentar els seus medicaments en els presos . En els camps d'extermini el monopoli va fer realment un molt bon negoci: a través d'empresa Degesch va vendre a les SS el gasZyklon B que va ser utilitzat per matar milers de persones d'una manera industrial: eficaç , barat i més "net " que les execucions . Les nefastes conseqüències de l'aplicació d'aquest gas han arribatfins als nostres dies.
Davant d'aquest fons no és estrany que la cúpula de l'IG Farben se sentís al banc dels acusats en un dels processos posteriors al de Nuremberg. Però gairebé tots van sortirabsolts o no van haver de complir la pena imposada . A mitjans dels 50 els grans de la IG Farben s'havien resocialitzat en les direccions de Bayer, BASF i Hoechst , productes de la dissolució del trust....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • IG
  • sistemas de ig
  • El Amor Es Un Ig
  • Ig Electromecanica
  • IG Alimentos
  • IG NOVEL
  • ig nobel
  • Cataratas De Ig

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS