Ignasi terrades

Páginas: 3 (630 palabras) Publicado: 6 de enero de 2012
Antropologia

LA CONTRADICCIÓN ENTRE IDENTIDAD CULTURAL E IDENTIFICACIÓN POLÍTICA (Ignasi Terrades i Saborit)
* Analitzar els elements principals que té en compte l’autor per a descriure“identificació política i identitat cultural”.

Cal, abans de tot, citar, com molt correctament cita Terrades, que ambdues identitats van relacionades amb l’experiència de vida de cada persona i la sevahistòria.
Terrades entén l’ identitat cultural com a aquell reconeixement humà de la vida, que és caracteritza principalment per atendre a la memòria de tot el viscut. Aquesta identitat, no és niindividual ni col·lectiva, sinó un entremig, ja que sempre manté vinculacions i sentiments, però no unificats ni fixats en un sol lloc.
Entén l’ identitat cultural més implícita que explícita, ja que ésquelcom sentimental o intern de cada persona, tot i que hi ha una subjectivitat present en les masses en les que els éssers viuen, per tant, té una part individual amb una vesant col·lectiva, donatque les cultures mai han estat d’un sol ésser humà, sinó de grans grups de població. Aquesta identitat la podem trobar minvada quan s’entén com a quelcom superficial i no com a un tot.
Queda palès quehi ha persones que tant sols busquen l’ interès individual, i és en aquests casos quan no és crea una identitat cultural, és per això que principalment parlem d’ identificacions polítiques perdescriure les persones.
Fa especial èmfasi en la destrucció de l’ identitat, com a fenomen de cultura humana, degut a l’ identificació. Com a exemple, cita que una identitat ètnica serà més mal vista perl’ identificació política, ja que aquesta identitat ètnica desafia l’ identificació com a persona, reduint les persones a mers instruments de producció. Amb aquest xantatge que és produeix per tenirque adquirir un dret, com la ciutadania, l’ identitat cedeix a l’ identificació.
Critica que les pràctiques d’identificació paralitzen la creativitat de l’ identitat.
Trobo molt encertat el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ignasi de Loiola
  • Ignasi vila
  • Ignasi de sola
  • ignasi torres
  • Reporte De Lectura: Diversidad E Identidad En La Escuela Ignasi Puigdellivol
  • Arquitectura Ignasì de Solá-Morales
  • Ignasi villa, resumen de Wallon
  • `Carta a los efesioa s. ignasio de antioquia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS