IGNE LEHMANN

Páginas: 2 (359 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2015
IGNE LEHMANN,
LA DISCONTINUITAT DE LEHMANN

La Dr. Inge Lehmann va néixer el 13 de maig 1888 a Osterbro. La seva famila era d’un alt standing, ja que tots els familiars eren membres importants endiferents àmbits (advocats, polítics, enginyers, psicòlegs, ministres de comerç... inclús sacerdots), per exemple, l'avi patern de Inge va presentar a la primera línia telegràfica danesa (al 1854) i elseu besavi va ser Governador del Banc Nacional.
Lehmann va estudiar en una escola mixta, on tant els nens com les nenes estudiaven els mateixos temes, però quan va sortir al món laboral es vadecepcionar, ja que les dones estaven en una posición d’inferioritat molt gran. Inge tenia facilitat per estudiar i el seu mestre de matemàtiques li va donar problemas extres perquè comsiderava que podíaresoldre’ls, però els seus pares no ho van permentre cereient que no era capaç, a la qual cosa, un cop s’havia tret la carrera universitària amb les qualificacions mes altes, va respondre: “They couldnot be expected to understand, I suppose, that I should have been stronger if I had not been so bored with school work.” (no es podrien imaginar que hagués set més forta is no hagues estat tanaburrida amb la fiena de l’escola). Va estar estudiant a Anglaterra, Bèlgica, Alemanya, França i als Paisos Baixos. També a Dinamarca i a Groenlandia, on va ser nomenada cap superior de “Real InstitutoGeodésico danés”,el departamento de sismología.
Va entrar en el Departamento de Sismología danès gràcies al profesor NE Norlund. Allà, va descubrir moltes fases sísmiques que es troben a l’interior de laTerra, entre elles la discontinuitat de lehman, en honor seu, després de les dades de Oldham i Gutenberg.
La discontinuitat de Lehmann es el límit entre el nucli extern, líquid, i el nucli intern,sòlid, de la Terra. Es troba a una profunditat de 5.155 km. Va descobrir que les ones P incremantaven la seva velocitat de propagació. D’aquí va deduir l’existència del nucli intern sòlid.
Li va ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Igneas
  • Rocas Igneas
  • Rocas Ígneas
  • Rocas Igneas
  • Rocas Igneas
  • Roca Igneas
  • Rocas ígneas
  • Rocas igneas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS