Páginas: 4 (803 palabras) Publicado: 20 de enero de 2013

IKER CASILLAS

Llorenç Gelabert 3rE IES Santa Margalida

Català

INTRODUCCIÓ

Iker Casillas Fernández és un jugador professional de futbol espanyol i mundial. Juga ala posició de porter i és titular i capità del seu equip, el Real Madrid C.F. Ha jugat més de 600 partits amb el seu club i és el sisè jugador amb més partits.Amb la selecció li pasa el mateix, es elcapità i s'ha convertit amb el jugador que ha jugat més partits superant els 126 partits d'Andoni Zubizarreta.

UN POC DE LA SEVA VIDA

Va néixer el 20 DE MAIG de 1981 a Móstoles, una ciutat dede Madrid.
Ja des de petit, a les categories inferiors del Real Madrid, el jove jugador va demostrar un gran talent. Va debutar amb el primer equip a un partit de Primera divisió davant l'Athleticclub de Bilbao, el 12 de setembre de 1999 amb 18 anys. n la

A aquella temporada va guanyar el Trofeu Bravo i es va convertir en el porter més jove en jugar la la final de la Champions el resultat dela final davant el València CF, va ser de tres gols a zero.

L'any 2002, durant la final de la Champions va haver de sortir a la segona meitat per substituir el seu company d'equip, CésarSánchez,que s'havia lesionat, va fer unes parades increibles que varen fer que el Madrid acabés guanyant la Champions.

La temporada 2000-01 va guanyar la seva primera lliga com a porter del Real Madrid i al'any següent la Supercopa espanyola.

El 20 d'abril de 2011 Iker Casillas va guanyar la Copa del Rei que era la ultima copa que li faltava per guanyar, va ser contra el FC Barcelona, amb un rematde cap de Cristiano Ronaldo al minut 112, durant la primera part de la pròrroga. Va ser increible.

LA SELECCIÓ

Va debutar amb la selecció el 3 de juny del 2000 en un partit amistós contra laSuècia de Ibrahimovic, i més tard va debutar en un partit oficial el 2 de setembre del 2000 a un Bòsnia 1-2 Espanya

Va començar a ser titular indiscutible de la selecció durant el mundial de Japó i...