iliada

Páginas: 33 (8031 palabras) Publicado: 22 de enero de 2014
 Gènere litarari:
L'Iliada atribuït a homer ,pertanye a la literatura èpica que te com caractreristiques en hexametres i amb una composicio formularia tradiciomal, els mites que envoquen dels herois del passat. La paesia els confereix els herois , una grandesa especial,imaginant-los enormes i esplendids, propers als deus i impregnats per la pompa d'epitets sonors.
Homer esel creador de la poesia epica haroica grega. Tot i que hi va haver d'altres aedes abans d'ell.gracies els pemes d'Homer en conserver epopeoa antiga, la grandesa dels quals va eclipsar la resta de pemes,pero tembe hem de tenir present que estem parlant d'una poesia de transmissio oral,que ,per tant no es va posar escrit.
La relacio fonamental entre els mites i la poesia epica a Grecia es moltclara.
Com a poeta èpic,Homer no canta res del seu present ,canta figueres heroiques d'un passat glorios que coneix gracies a la tradicio .Intenta evocar-les amb el seu halo mitic,amb les seves armes antigues de bronze, amb els seus prestigiosos titols principescos.La llegenda representa Homer com un home cec,originari d'alguna ciutat de la costa jonia. Homer en efecte es possible que fos cec,perquesabem que no era estrany que hi hagues aedes cecs.D'altra banda ,el cec en tant que incapaç de veure fisicament la realitat,te una sensibilitat mes afinada per veure l'altre mon.
Homer era considerat pels mateixos grecs com l'educador de Grècia, i la seva influència no solament es va deixar sentir al llarg de tota l'antiguitat clàssica sinó que també s'ha perllongat a l'edat moderna.Context històric:
-Els micènics:
Cap a l'any 1600aC va entrar a la península grega un grup de pobles indoeuropeus.Entre aquests pobles destaquen els aqueus, es van situar al Peloponès.
Els micènics contituïen un poble guerrer. Van aportar una organització patriarcal en la qual el genos o gran família d'un mateix llinatge era el puntal de la societat.La seva economia es basava en l'aricultura i en la ramaderia.Van introduir el carro de guerra tirat per dos cavalls.

-Època fosca:
L'ÈPOCA FOSCA va del 1200 al 800aC aproximadament. Coneguda també com l' edat mitjana grega. Absència de fonts d'informació. Coincideix amb l'edat del ferro a l'Hèl·lada.
Coincideix amb la desaparició de la cultura micènica: Es debilita demogràficament ieconòmica. Es destrueixen les ciutats forticades. Desapareix l'escriptura sil·làbica.Les Possibles causes de la desaparició de la cultura micènica: Els territoris de l'Hèl·lada sofreixen una onada d'invasions dels coneguts com a doris, procedents del nord-oest, que baixen fins al Peloponnès, i que es fusionen amb els pobles micènics o bé els expulsen. La Sublevació de les poblacions sotmeses pelsmicènics.
Es produeixen importants canvis: S'introdueix el ferro . Es passa de la monarquia a un règim aristocràtic : un consell de nobles intervé en les decisions reials, fins a acabar desbancant-lo. Quan cal, aquest convoca el demos (homes lliures) per refrendar les decisions. Es formen nuclis urbans autònoms entorn de l' àgora . Viuen de l'agricultura i la ramaderia. Mantenen relacions comercials.LÈpoca fosca és la gestació de la polis o ciutat-estat, que conduirà a l'època arcaica.

-Època arcaica:
En la primera etapa d'aquest període Grècia va rebre importants influències: en l'art, en la tècnica, els cultes,Etc. Aquesta va ser una època de greus crisis polítiques i socials, en les quals les regions costaneres de l'Istme de Corint i Àsia Menor van evolucionar més ràpidament que les del'interior.
Els règims oligàrquics instaurats després de la desaparició de les monarquies van usar tots els mitjans per mantenir-se al poder i impedir el pas a la resta de la comunitat. La concentració de riquesa i poder polític en mans d'uns pocs, juntament amb la superpoblació de les ciutats, l'escàs rendiment de la terra, el deteriorament de la convivència política i la necessitat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La iliada
  • La iliada
  • La iliada
  • La iliada
  • Iliada
  • La Iliada
  • La Iliada
  • la iliada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS