Illa dels 5 fars

Páginas: 8 (1987 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2014

L'ILLA DELS 5 FARS















ÍNDEX

1. Presentació de l'obra

2. Introducció

3. Contingut del llibre

4. Aportació fonamental

5. Comentaris personals

6. Conclusions generals

7. Bibliografia


1. Presentació de l'obra on consti:
- Fitxa bibliogràfica completa (cognom i nom de l'autor, títol complert del llibre, editorial, lloc i data de l'edició, fentesmena si es tracta d'una reedició d'una obra que ja és coneguda anteriorment i s'han modificat els continguts).

Cognom i nom de l'autor: Ramon-Cortés, Ferran.
Títol: L'illa dels cinc fars.
Lloc i data de l'edició: Al llibre diu que és la primera edició i que és a l'any 2012 però no fa esmena al lloc i si s'han modificat els continguts. En canvi, diu que els drets exlusius d'aquesta ediciósón de Raval Edicions SLU, Pòrtic. Carrer Peu de la Creu, 4. 08001, Barcelona.

2. Introducció:
- Explicant el títol de l'obra, d'acord amb el tema que tracta. En aquest punt també s'ofereix informació sobre l'autor (la seva personalitat com a investigador, importància de les seves aportacions, importància del tema que tracta, actualitat del mateix...)

El títol de l'obra, “L'illa dels 5fars”, és potser la frase clau per explicar el viatge del protagonista, que jo he entès que a la vegada és l'autor. L'autor viatja a la illa de Menorca per visitar els seus 5 fars i a la vegada aprendre les claus d'una bona comunicació , ja que desenvolupa la seva tasca amb molta preparació però no acaba de convèncer a la gent.
Així és com amb aquest llibre Ferran Ramón Cortés preten explicar-nosles eines bàsiques d'una bona comunicació a tots nosaltres, que ens relacionem amb els altres i en algun moment segur que no hem sapigut transmetre el missatge de forma adequada. D'altra banda, la vida de l'autor gira al voltant a la comunicació ja que és escriptor d'articles i de varis llibres, imparteix tallers i és professor d'universitat, així que no és d'extranyar que hagi escrit un llibresobre ella.

El tema és molt important ja que et dona cinc claus senzilles per aconseguir un únic objectiu; millorar la nostra comunicació i fer-la més persuasiva i convincent. D'altra banda, també és un tema molt actual ja que la comunicació humana envolta tota la nostra vida i a més, són consells molt importants no només per fer presentacions en públic.

3. Contingut del llibre:
Explicar elscapítols o parts que composen l'obra, les fonts d'informació utilitzades (si és que en fa referència), bibliografia utilitzada, qualitat de l'edició, comoditat i agilitat per consultar-la, etc..

Introducció: Viatge a Menorca en ple hivern.
Aquest capítol ens situa en el context de perque l'autor va de viatge Menorca i que espera trobar. El protagonista fa una exposició en públic i se n'adonaque no acaba de convèncer ni transmetre a la gent el que ell espera i un amic seu, el professor Max, li suggereix que vagi a Menorca a visitar els 5 fars que ben segur que això l'ajudarà.

39° 59 N – 4° 16 E – El Far de Favàtrix.
En aquest capítol el protagonista viatja a Menorca i s'instal·la a la casa dels seus pares. Acte seguit se'n va a veure el Far de Favàtrix on descobreix que laseqüència dels llampecs són de 2+1 cada quinze segons, un gran missatge que pot aprendre d'aquest far.

39° 55 N – 3° 48 E – El Far del Cap d'Artrutx.
En aquest capítol l'autor va a veure un amic seu que és pescador i dinen junts. A mijta tarda, va a veure el Far del Cap d'Artrutx que és el més urbà i allí descobreix que la seqüència dels llampecs és de 3 cada trenta segons. D'això i de tot el que veun'extreu un altre missatge. Després de la visita al far recorda històries passades que recolzen el que ha après d'aquest far.

40° 03 N – 3° 48 E – El Far de Punta Nati.
Aquest capítol comença amb el protagonista i el seu pare esmorzant. Durant l'àpat decideix que vol veure el Far de Punta Nati des d'una altra perspectiva i decideix anar-hi amb barca. Va descobrir que el far pampalluguejava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'illa dels 5 fars
  • Recensió del llibre la illa dels 5 fars
  • autoreflexió. L'illa dels 5 fars.
  • L'illa dels 5 fars
  • L'illa dels 5 fars
  • Ressenya l'illa dels cinc fars
  • Farsa
  • farsa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS