Illes Filipines

Páginas: 2 (338 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2013
Illes Filipines:

Introducció:
Les Filipines són un arxipièlag, format per 7.107 illes i amb 36.289km de costa amb molta irregularitat. Tenen origen volcànic. Es troba a l'oest de l'anell defoc i en una zona de subducció de placa, això produeix seismes i activitats volcàniques amb freqüencia cada dia es detecten 20 terratrèmols, els quals són de focus superficial, mitjà i profund. Elmajor detectat en els últims 50 anys tenia una magnitud de 7,8 en l'escala de Ritcher. El país es troba al cinturó de tifons del Pacífic occidental. Cada any se'n produeixen 19.
El clima éscàlid, humit i tropical i amb una mitjana anual de 26,5º. A l'interior del país hi ha diversos mars: El de Sulu, Bohol, Luzon i Mindanao.

Formació de les illes:
Existeix una placa que es diu "placaFilipina". És una placa tectònica de la litosfera terrestre. Està limitada per la placa Nord-americana al nord, l'Australiana al sud, l'Euroasiàtica al oest i la Pacífica a l'est. La placaFilipina amb l'Euroasiàtica, formen un moviment convergent. És a dir, una de les dos plaques oceàniques implicades subdueix per sota de l'altra i desapareix lentament en el mantell. A causa delfregament, la part de la placa que s'enfonsa es desfà i passa a formar part de l'astenosfera. Aquesta fusió provoca un alliberament de calor que puja a la superfície i forma volcans o també anomentasilles volcàniques paral·leles a la fossa, com és el cas de Filipines. Molts dels volcans que s'hi formen són actius, com ara el Pinatubo.

Arcs d'illes:
Com que la Terra és rodona i va girant, lesilles es van formant en forma d'arcs d'illes, que són zones volcàniques de sismicitat intensa on la placa cavalcant està formada per litosfera oceànica, els orògens (serralades volcàniques) ques'hi formen a la vora, originen un arxipèlag lineal d'illes volcàniques.
Les illes més petites, que estàn a la part inferior, són les primeres en aparèixer, i les més grans estàn a la part...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Filipina
  • Filipinas
  • filipinas
  • filipinas
  • Filipinas
  • Filipinas
  • Filipinas
  • Filipinas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS