ilumimacio

Páginas: 2 (396 palabras) Publicado: 17 de junio de 2014
2. SINCRONIA ENTRE LA LLUM I LA MÚSICA. MATERIAL. TAULES DE LLUM:
De manera inconscient, cada cop que assistim o veiem per televisió un concert, no valorem l'espectacle de llums que acompanya lamúsica, simplement ens limitem a escoltar i disfrutar el que sentim en aquell moment, però no ens donem conte, que aquestes llums que van al ritme de la música, per tant en sincronia amb aquesta, són lesque reforcen la cançó i els nostres sentits auditius i visuals. Per dur a terme aquesta sincronització entre les llums i la música, hi ha un procés darrere, realitzat pels tècnics. Aquest procés s'hade realitzar una estona abans de l'espectacle i bàsicament és necessita a part dels altaveus, un relé (dispositiu electromagnètic que estimulat per corrent elèctrica obre o tanca un circuit), unadaptador i un cable de potència, aquets elements és conecten entre sí, soldant els cables i fent empalmes i després es conecta a una font de so. Una altre manera de sincronitzar, per exemple quans'utilitzen LED's, és programar per escenes i que vagin canviant amb la música. És a dir, podríem dir que cada escena és com si fos una fotografia, i a cada fotografia li canviem les llums dels colors que esvulguin i després es van passant les diferents fotos al ritme de la música.
En cada concert és necessiten dos elements bàsics per tal de controlar la il·luminació: dispositiu per a controlar (Taulade llum, de la qual treus un cable DMX que és conecta a un element receptor), dispositiu o elements receptors (Focos, cada foco te uns paràmetres que es poden controlar desde un canal DMX a la taula dellums, per exemple un canal per a cada un dels colors RGB. Pots configurar la taula tant per si vols controlar cada foco individualment o de forma grupal)
Com tots sabem, la tecnologia cada dia estàmés present en les nostres vides quotidianes, i per tant, també en l'àmbit dels concerts. Actualment, a molts concerts s'utilitzen entrades i connectors Midi per tal de sincronitzar la llum amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS