Immigracions

Páginas: 9 (2076 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
1-OBJECTIUS
Amb aquesta pràctica de laboratori, utilitzant una ceba, en el nostre cas, ja que podríem estar utilitzant altres teixits vegetals, com llavors de blat, ordi o lleguminoses que s’han de deixar germinar podem visualitzar les diferents quatre fases de la divisió cel•lular de la mitosi. Es a dir la profase, la metafase, l’anafase i per últim la telofase. Aquesta pràctica farem servir,la tècnica anomenada “squash” per poder visualitzar els cromosomes. Aquesta tècnica permet dispersar les estructures de manera igual però les fa més petites.
2-FONAMENTS
Amb tot tipus de essers vius, ja siguin plantes, animals o persones, ja que es poden visualitzar els cromosomes. Nosaltres vam fer servir la ceba. La ceba té un únic bulb gran, de forma ovoide. L'ovoide és una corba tancadaplana conformada per quatre arcs de circumferència: un d'ells és una semicircumferència i dos són iguals i simètrics. El seu nom deriva de la seva semblança amb la secció longitudinal d'un ou. En el cas de la ceba el seu desenvolupament és biennal i arriba fins a 1 m de llargària. Les seves fulles són semicilíndriques i neixen d'un bulb subterrani, proveït d'arrels superficials. La seva tija és erectai habitualment s'origina en el segon any de maduració de la planta.
Nosaltres vam posar la ceba amb aigua i abans li vam tallar les arrels perquè creixessin més fortes. Van estar amb aigua durant uns quants dies.
Ja que per fer aquesta pràctica necessitem l’arrel de la ceba. Ja que es allà on es poden observar figures mitòtiques i per tant totes les fases de una divisió cel•lular que són: lainterfase que es la preparació per fer el procés de la divisió cel•lular, després ve la profase, la metafase, l’anafase i per últim ve la telofase.

3-EXPERIENCIA
3.1-Material
El material que va necessitar per fer aquesta pràctica:
- Una ceba
- Un ganivet
- Un bisturí
- Un microscopi òptic
- Dos portaobjectes
- Dos cobreobjectes
- Un vidre de rellotge
- Pinces de microscòpia
- Unaagulla amb mànec
- Una tira de paper de filtre (10 cm. x 4 cm. aprox.)
- Un fogonet
3.2- Reactius
- Alcohol del 70 %
- Colorants
 Orceïna A
 Orceïna B
3.3- Procediments
La Pepa va comprar cebes i cada grup va agafar dues. Aleshores vam agafar un pot de vidre i el vam omplir d’aigua fins d’alt. I vam posar la ceba, de manera que les arrels toquessin l’aigua i poguessin créixer més.Aleshores al cap d’uns dies vam tornar al laboratori i les arrels havien crescut uns 3 cm. i vam renovar l’aigua.
Uns dies més tard vam tallar amb un bisturí uns fragments de la punta de les arrels d’un cm. aproximadament.
Aleshores aquells fragments de les arrels, les vam col•locar en un vidre de rellotge i vam afegir alcohol de 70% ja que actua com a fixador, durant un quart d’hora.
Després vamagafar les arrels i les vam rentar amb aigua destil•lada varius cops. Vam tenir que eliminar molt bé alcohol perquè sinó ens podem trobar una precipitació del colorant quan tenyeixes.
Aleshores amb el mateix vidre de rellotge hi vam posar un colorant, exactament l’Orceïna A aproximadament uns 3 ml. I vam deixar reposar uns 10 minuts, perquè la mostra quedes ves tenyida.
Aleshores, passats els 10minuts, vam agafar una bombona de butà una mena de fogó petit i vam posar el vidre de rellotge a d’alt perquè s’escalfés però vam tenir que anar amb cura per quan es desprenguin els vapors, ja que no pot bullir la mostra.
Quan vam veure que apareixien els vapors vam retirar el vidre de rellotge del foc.
Vam tenir que repetir-ho uns quants cops i anàvem afegint Orceïna A si veiem que s’assecava.Aleshores vam agafar una agulla i vam agafar uns mostres d’arrels, ja colorades, les vam posar en un portaobjectes i allà vam afegir una mica de Orceïna B i vam esperar-nos 3 minuts.
Aleshores sobre del portaobjectes vam posar el cobreobjectes.
Aleshores vam realitzar la tècnica “squash” que consistia a posar un paper de filtre doblegat que protegeix la preparació al temps que absorbeix el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS