Immigració

Páginas: 2 (471 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2013
L1AC2T Treball sobre el cas d'estudi


Per a fer aquest exercici és imprescindible haver-se llegit el "Cas d'estudi: els catalans que van emigrar a Amèrica". En aquest text es parla del per quèdesenes de milers de catalans van emigrar a Amèrica a finals del segle XIX.
En aquest exercici heu de fer un buidat de les causes que, segons el text, van provocar aquesta emigració. I ho heu de ferde la següent manera:
A) Cal identificar cada causa i explicar-la en un màxim de 5 línies. És molt important no copiar literalment el text del recurs, sinó que ho heu d'explicar amb les vostrespròpies paraules.

B) Cal classificar les causes en tres grans grups:

Motius socials i econòmics a Catalunya.

Raons socials l‘empobriment dels joves desheretats pel sistema de transmissió exclusivad’herències, motivada per l’estructuració familiar catalana. L ‘il·lusió de fer diners a l’Amèrica i retornar adinerats per no treballar mai.
Raons econòmiques la penúria econòmica, la modificació delsistema social i laboral causada per la revolució industrial cada vegada més motoritzades i amb menys necessitat de mà d’obra. L’agreujament de l’atur amb l’augment demogràfic . La crisi manufactureratèxtil produïda per la instauració del teixit anglès en el mercat espanyol i colonial. L’anul·lació del monocultiu vitícola del Penedès i la seva venda exterior induïda per la plaga de la fil·loxera.Motius socials i econòmics a Amèrica.


Raons socials l’aboliment d’esclaus a l’Amèrica, impulsant l’emigració de les jerarquies més humils.
Raons econòmiques la contractació de màd’obra a jornal per abastir i urbanitzar els territoris de repúbliques joves, ja que Amèrica era un continent en plena articulació en l’escala mundial.


Altres condicions que facilitavenl'emigració.

El fet d’anar a casa de parents, amics o veïns ja instal·lats proporcionava molt la sortida ja que era necessari una llicència d’embarcament la qual alguna persona exigís l’interessat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Immigració Educació En El Lleure
  • Qu comporta la immigraci
  • Immigració Als Anys 60
  • Treball immigracio piel quemada
  • Pla projecte immigració
  • La immigració a espanya
  • Questionari Immigracio
  • Recensió sobre la demografia i la immigracio a balears

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS