impactes atmosferics

Páginas: 5 (1013 palabras) Publicado: 10 de abril de 2014
Impactes a l’atmosfera.
Contaminació-modificació dels components:
-canvi en la concentració d’un o més components.
-aparició d’un component nou amb efectes perjudicials.
Pg248
Diferencia emmsisió immisio.
Que es l’index qualitat de l’aire,
pg271
A partir de quin db el so genera dolor,efecte fisiologics i psicologics causa

Contaminants primaris i secundaris.
-Primaris:són aquellsque es dirigeixen principalment a l’atmosfera
-Secundaris:són aquells que reaccionen amb els primaris donan uns reactius els quals son els anomenats els secundaris.
Boirum(smog) fotoquimic.
Hidrocarburs+NOX+O2-sol-…o3+PAN
Contaminants Contaminants secundaris

1)contaminants primaris
2)contaminants atmosferics:
-Gas
-Particules:liquids i solids
3)tipus de residencia-Permanencia abans de reaccions i tranformar/sedimentar a la superficies terrestre.
Depen del contrast / i de l’atmosfera vent+pluja


Smog fotoquimic: combustio de combustibles fossils dona a hidrocarburs. Tots els nitrats i nitrics provinen del nitrogen atmosferic(80%) el N i l’O molecular reaccionen a una certa teperatura .Ozo i el PAN conten com a contaminants secundaris, nitroperoxids dacil.l’ozo es troposferic.
Inversio termica, en una illa termica ciutat en una zona plana,en una zona boscosa la radiacio es captada per aquesta zona,i l’expulsa poc a poc.emet calor pcorrent del sol per la seva activitat.el calor ascendeix cap una massa fred,al entrar en contacte.Provoca una inversio termica.
Boira acida deposicio seca

Efecte hiverncale.
A temperatura de la Terra ésperfecta per a la vida. Ni massa freda, com a Mart, ni massa calenta com a Venus. Gràcies a aquestes condicions la vida s'estén per tot el nostre planeta.
La Terra s'escalfa gràcies a l'energia del Sol. Una part d'aquesta energia que arriba a l'atmosfera és reflectida en direcció a l'espai, una altra part molt petita és absorbida i la resta travessa l'atmosfera i escalfa la Terra.

Però quanl'energia és reflectida des de la Terra es produeix un fenomen diferent. Alguns gasos de l'atmosfera, com el CO2 i el vapor d'aigua, la retenen, absorbeixen gran part de l'energia i eviten que torni a l'espai. Això contribueix a mantenir el planeta calent.



Demanda energetica augmenta ,en paisos en desenvolupament,la china i la india
Efectes hivernacle ocasiona un augment mitja de la temperaturadel planeta aixo genera:
-Canvi climatic,grans extensions del planeta tindran diferents climes compartats amb l’actual.Com a consequencia els efectes son multiples dificultats per adaptar l’agricultura,que necessita un faactor primari,plujes torrencials en zones no habituals ,alteracuibs dels ecosistemesDesglaç dels pols,de les neus perpetues continentals=dilatacio del mar…Aixo augmenta el nivelldel mar.l’augment d’aquest nivell ocasiona la desaparicio de zones litorals illes,deltes,…les principalsgans ciutats del mon estan al costat del mar nueva york barcelona .
La perdua de biodiversitat hihan organismes que nio s adapten al canvi climatic desplaçament geografic d especies

La capa d’ozo
La cap d’ozo és una part de l’estratosfera,té una composiciógasosa semblant a l a terrestre,ambuna quantitat de o3L’ozo en alçades entre 0-15km provoca danys en els esssers humans pero a partir d’una alçada de 25 km filtra els rajos solars.El forat de la capa d’ozo esta definit geograficamentcom l’area en la quantitat total d’aquest gas esta per sota d’uns nivells establerts,o sigui un aprimament de la capa.Els contaminants de la cpa d’ozo son:
-Compostos clorats o freons,compostos declor que al ser alliberats a l’estratofera reacciona amb l’ozo allibernt el oxigen molecular
-Metà:es produit naturalment dels essers vius i per la descomposicio de la materia organica en condicions anaerobiques,Un cop a l’estratosfera el metà pasa per un proces de fotodissociació i produuiex compostos d’hidrogen que provoquen cicles catalitics de destrucció de l’ozo
-Oxids de nitrogen :són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • meteorologia i mapes atmosfèrics
  • Impacto
  • Impactos
  • Impactos
  • impacto
  • impacto
  • IMPACTO
  • El Impacto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS