IMPACTOS SOBRE LA HIDROSFERA

Páginas: 30 (7447 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014
Impactes sobre la hidrosfera
Contaminació de les aigües
La contaminació de les aigües ofereix algunes particularitats sobre la resta de medis contaminats. En primer lloc, l’aigua és un bon dissolvent i, per tant, pot contenir una gran quantitat de productes. En segon lloc, s’usa profusament en la indústria, la ramaderia i en les ciutats com element de neteja. En tercer lloc, els assentamentshumans estan sempre prop de l’aigua, bé en la proximitat de rius i llacs, bé en la costa. Les masses d’aigua constitueixen l’entorn natural més pròxim on abocar els nostres residus. Els rius les arrossegaran aigües a baix, allunyant-los de la nostra vista. I els mars constitueixen l’abocador ideal: immensos i profunds, allunyaran de la nostra vista tota contaminació.
Almenys era així fins farelativament poc temps, quan el volum d’abocaments va començar a superar amb escreix tota capacitat de les aigües per a allotjar-los. La falta d’aigua potable va conscienciar la societat de la necessitat de mantenir les nostres aigües netes. Desgraciadament, les solucions no s’han aplicat a tots els rius i llacs del món, existint en l'actualitat extensíssimes àrees del planeta en les quals trobar unsubministrament d'aigua potable és una tasca molt difícil. I en el mar la situació és encara pitjor. Excepte en molt escassos llocs, la gran majoria de les costes sofreixen un abocament continu de residus, que les enverinen lentament.
Origen i tipus de contaminació
 La contaminació de l’aigua és, segons la Llei d'Aigües, l’acció i l’efecte d’introduir matèries o formes d’energia o induircondicions en l'aigua que, de manera directa o indirecta, impliquen una alteració perjudicial de la seva qualitat en relació amb els usos posteriors o amb la seva funció ecològica (Llei d'Aigües, art. 85).
Si atenem a la manera que la contaminació es produeix, podem distingir entre contaminació difusa i puntual:
Difusa. El seu origen no està clarament definit, apareix en zones àmplies i no té focusemissor concret, per exemple els abocaments agrícoles, miners, de construcció i el vessament urbà.
Puntual. És produïda per un focus emissor determinat i afecta a una zona concreta, per exemple, l'abocament d'aigües residuals industrials o domèstiques.

Pel seu origen, es diferencien els tipus de contaminació que s’indiquen en l’esquema següent

Tipus de contaminació de les aigües segons elseu origen
La contaminació natural consisteix en la presència de determinades substàncies en l'aigua sense que intervinga l'acció humana: partícules sòlides i gasos atmosfèrics arrossegats per les gotes de pluja i aigües de desgel; pol·len, espores, fulles seques i altres residus vegetals, i excrements de peixos i aus aquàtiques. Tots aquests residus naturals sofreixen una sèrie de processosquímics i biològics que formen part de la capacitat autodepuradora de l'aigua i en la seva majoria són eliminats.
La contaminació d’origen humà la poden dividir en:
La contaminació d’origen urbà és el resultat de l’ús de l’aigua en habitatges, activitats comercials i de serveis, el que genera aigües residuals, que són retornades al receptor amb un contingut de residus fecals, deixalles d’aliments(per exemple grasses, restes, etc.), i en l’actualitat amb un increment de productes químics (lleixius, detergents, cosmètics, etc.).
La contaminació d’origen agrícola deriva de l’ús de plaguicides, pesticides, biocides, fertilitzants i abonaments, que són arrossegats per l’aigua de reg, duent amb si sals de nitrogen, fòsfor, sofre i traces d’elements organoclorats que poden arribar al sòl perrentat i contaminar les aigües subterrànies. En explotacions ramaderes, la contaminació procedeix de les restes orgàniques que cauen al sòl i d’abocaments amb aigües carregades de matèria orgànica, que així mateix poden contaminar les aigües subterrànies. Les indústries agroalimentàries també introdueixen en l'aigua una elevada càrrega de matèria orgànica.
La contaminació d'origen industrial és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis Sobre La Hidrosfera
  • IMPACTO EN LA HIDROSFERA
  • Modelo De Secuencia Didáctica Sobre Hidrosfera
  • Impactos sobre la teoría de darwin
  • Impacto De Realities Sobre La Juventud
  • Impacto de chorro sobre superficie
  • Impacto sobre el entorno del estudiante
  • Impacto sobre las teorías de comunicación

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS