imperi mogol

Páginas: 4 (971 palabras) Publicado: 21 de abril de 2013
DOCUMENTAL ÀSIA-PRÀCTICA

La construcció de l’Imperi Mongol
L’Imperi Mongol és diferent, és el de més extensió territorial que ha conegut la humanitat. Gran expansió territorial gràcies a ladestresa militar. Guanyar terres, sumar botí i esclaus eren els objectius principals i no la de crear una estructura d’estat comparable a la d’altres imperis. No ens ha quedat cap llegat d’aquest imperi.No va haver-hi mai la voluntat de vestir aquest imperi d’una estructura de poder, aquesta es la que permet la pervivència quan l’imperi deixa d’existir. Només ens queda el record d’aquest imperi. Adestacar dos conceptes de la lògica asiàtica:
1. Pervivència de les estructures trivials, clans. Tribu de clan nòmada. A moltes part d’Àsia encara perviuen tribus i clans que vertebren societats de lazona central, del Pakistan.
2.
3. Contraposició entre la lògica d’estat-nació amb la lògica d’imperi. L’estructura política més habitual a l’Àsia era la d’imperi. Estructura extensa. Des delcentre de l’imperi es demanava als súbdits lleialtat al governant (pagament de tributs i enviament de tropes). Es permetia que cadascun dels racons de l’imperi continués governant d’acord als seus costumsi usos ancestrals.
·Video Line of fire Genghius Khan: El conquistador mongol
S.XIII. Les tribus mongoles van sorgir de les estepes de l’Àsia central. El seu cabdill era Gen Gis Khan, era el líder,les governava. Era un gran conquistador i governant inflexible. Afirmava haver conquerit el món. Va proclamar la independència de Mongòlia per tot el món. Aristòcrata noble. Va néixer el 1167, vapactar amb tribus, va vèncer als tàrtars. Molts líders li juraren lleialtat i sobirania nacional. El seu èxit es va deure a la seva gran habilitat per aconseguir conquestes i repartir el botí entre elsseus aliats.
El 1206 es proclamat rei de Mongòlia. Totes les tropes estaven unides sota el seu lideratge. Monarca molt alt i fornit d’ulls grisos-verdosos. Volia conquerir la Xina la qual es trobava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Imperio Mogol (El Gran Mogol)
  • imperios ,mogol otomano y la dinastia ming
  • Imperio mogol
  • imperio mogol
  • Imperio mogol
  • Imperio Mogol
  • mogolico
  • cuento mogol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS