Implementació I Avaluació D’activitats D’intervenció Primerenca

Páginas: 28 (6865 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
IMPLEMENTACIÓ I AVALUACIÓ D’ACTIVITATS D’INTERVENCIÓ PRIMERENCA

DESENVOLUPAMENT COGNITIU I MOTOR

SUSANA TOMÀS de la cruz I MIREIA GORRIZ CABANA
EDUCACIÓ INFANTIL 1 CURS
16/04/2012

ÍNDEX
INTRODUCCIÓ 3
PARÀLISI CEREBRAL INFANTIL 4
Causes de la paràlisis cerebral: 4
Tipus de paràlisis cerebral infantil: 5
Incidència 6
Símptomes 6
Trastorns associats 6
Diagnòstic 8Tractament 10
Evolució i continuitat del tractament 11
Problemes del llenguatge i la PC: 11
Mesures preventives 12
Rehabilitació 12
Àrees a estimular 13
NECESSITATS CONCRETES DE L’ANNA 15
OBJECTIUS GENERALS DE LA SESSIÓ 17
ACTIVITATS 18
GRAELLA D’OBSERVACIÓ 29
CONCLUSIÓ 30
BIBLIOGRAFIA 32
WEBGRAFIA 32

INTRODUCCIÓ
L’Anna és una nena de 3 anys afectada d’una paràlisi cerebral. És unanena molt feliç i riallera i li posa moltes ganes en tot allò que realitza. A causa de la seva patologia, té problemes per moure bé el costat dret. Es desplaça amb l’ajut d’un caminador, però el braç i la mà tendeix a no utilitzar-los, ho resolt de seguida amb la ma esquerra. D’altra banda li costa bastant articular les paraules i demana les coses per gestos.
L’Anna es troba en l’estadipreoperatori i preconceptual (de 2 a 4 anys, segons Piaget). Aquesta edat, segons diferents investigadors, és un moment de crisi, comparable amb l’adolescència per la gran quantitat de conflictes que genera en l’infant. En aquest cas es tracta d’una crisi provocada pel fet d’haver-se de separar de la mare. Encara no fa gaire que ha deixat de ser un bebè i s’enfronta a la necessitat d’ampliar el seu camprelacional. El lligam que tenia amb la mare ha d’anar evolucionant i donar pas a nous lligams, tant amb els seus iguals com amb d’altres adults. El fet de trobar-se immers en una crisi fa que tingui moments d’avenços i també de retrocessos, de canvis bruscos d’actitud i de reaccions negatives davant tot allò que li proposem i d’altres en els que torna a ser un nen petit que demana ajuda per tot allòque vol fer.
La resolució d’aquest conflicte dependrà molt de com ho visqui la mare i tots els adults que l’envolten. Cal que siguem capaços de prendre distància, tolerar els seus actes de reafirmació i d’acollir-lo quan demani apropament. Tot aquest procés marcarà la seva evolució, així com els seus problemes d’adaptació a l’escola. A partir d’aquí comença a reconèixer la seva “identitat”, esreconeix a sí mateix enmig dels altres.
Els nens i nenes de tres anys fan un procés de creixement molt important. En relació amb l’àrea motriu van adquirint coordinació i agilitat, la qual cosa els permet sentir-se segurs corporalment. Cada vegada són més capaços de comunicar-se amb el llenguatge i d’expressar els seus sentiments i emocions amb paraules. Encara passen moltes estones parlant amb símateixos (llenguatge egocèntric).
El seu pensament encara no és molt reflexiu i està lligat a l’acció. La seva acció és pensament perquè pensen mentre actuen. No són capaços de planificar prèviament. Fan un procés important en el període dels tres als cinc anys, però encara depenen de la immediatesa, fer en el moment allò que pensen. Comencen a viure el plaer de pensar, però pel plaer del quesucceeix i ja són capaços de diferir. Comencen, també, a apreciar la continuïtat de les accions que realitzen, per això, ara les activitats tenen un principi i un final i tenen presents els altres en el joc. Deixen el joc en paral·lel per jugar en grup, tot i que encara són força individualistes i els costa col·laborar i compartir. Comença la curiositat sexual que haurem de satisfer amb normalitat,la qual cosa els portarà a interessar-se per d’altres coses i fomentarà la seva curiositat natural. El fet de no satisfer les seves necessitats per saber, els pot dur a un bloqueig que pot entendre’s a d’altres àrees de la seva vida i afectar-los seriosament.
Poc a poc van descobrint la realitat exterior i les limitacions de la vida. El fet de que els pares desapareguin físicament durant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 4 Avaluació de programes i centres PSICOPEDAGOGIA
  • Avaluació I Diagnostic Nee
  • Avaluació
  • Avaluació De Programes, Centres i Professors
  • Avaluacio de programes, centres i professors, uoc, modul 1
  • Avaluació de programes, centres i professors
  • implementacio
  • Avaluacio de programes, centres i professors, uoc, modul 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS