Importancia de la musica

Páginas: 17 (4008 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014
L’EDUCACIÓ MUSICAL A L’ETAPA D’EDUCACIÓ INFANTIL

Resum:
Han sigut moltes investigacions las que s’han dut a terme sobre la importància de l’ensenyança de la música en edats primerenques. Els experts d’aquesta matèria ens expliquen que la música, en els primers anys de vida, és molt beneficiosa pel desenvolupament integral dels infants en tots els aspectes; per tant, és un element fonamentala les primeres etapes escolars. En el present treball s’explica profundament la importància de la música, els beneficis que té aquesta pels infants i les pedagogies que s’utilitzen en l’educació musical.
Paraules clau: educació musical primerenca, musicalitat, creativitat, pedagogies de l’educació musical,música en família, formació dels futurs mestres.
INTRODUCCIÓ
L’educació infantil ésmolt important per a aconseguir un desenvolupament mental i físic harmoniós dels nens/es més petits. És en aquesta etapa on es desenvolupa les facultats intel·lectuals i la personalitat que acompanyarà a l’infant al llarg de la seva vida. A més, l’escola infantil és un lloc on els infants es socialitzen, aprenen uns hàbits, unes rutines i unes normes de convivència que els ajudarà a afrontar la vidad’una manera independent.
Per aconseguir aquest desenvolupament integral, l’escola infantil els hi proporciona unes bones pràctiques educatives i experiències que estimulen els seu desenvolupament personal complert. Així doncs, és a l’etapa d’educació infantil on s'assenten els fonaments de tot el sistema educatiu.
Per tal d’aconseguir el desenvolupament integral dels infants en aquesta etapa,la tendència que es duu a terme avui dia, és aconseguir una estimulació amb finalitats didàctiques, cada vegada més primerenca. És aquí on entra en escena la música.
La música és present en tot moment en la nostra vida i és imprescindible per a nosaltres. Des de temps quasi prehistòrics la música ha ocupat un lloc molt important en la cultura i encara segueix sent així.
Darrers estudis, també,han proclamat la importància d’aquesta en les primeres edats. La música enriqueix la formació integral del nen/a, per això és un pilar fonamental dins de l’escola infantil, ja que és una manera d’expandir les diferents capacitats dels infants en diversos nivells. Per exemple, estimula la seva intel·ligència emocional, desenvolupa la seva capacitat auditiva i cognitiva i afavoreix el progrés de laformació de la personalitat, entre d’altres.
LES PEDAGOGIES DEL SEGLE XX I LA MUSICALITAT
Tots els grans pedagogs musicals coincideixen que la música ha d'ocupar un lloc important en l'educació del nen, i que quan més aviat possible s'iniciï l'educació musical, millors i més abundants resultats positius s'obtenen.
La música, fa molts anys, no estava present a les aules d’educació infantilamb la finalitat d’ajudar als processos maduratius dels infants, sinó que apareixia simplement com a “joc”. Va ser gràcies a les investigacions de grans pedagogs musicals, com Dalcroze, Edgar Willems, Suzuki, Carl Orff, quan aquesta mentalitat va anar canviant progressivament. Però va ser amb el reconeixement de la intel·ligència musical (Gardner, 1995) quan es va produir un gran canvi en laparticipació de la música a les escoles.
Com he esmentat abans, les pedagogies del s.XX van suposar un gran avenç en l’aplicació de la música a les aules aportant cadascun un tipus de metodologia, però que estan íntimament relacionades.
En primer lloc, cal parlar d’Emilie Jaques-Dalcroze1 que va ser el pioner en introduir l’ensenyament musical a l’educació infantil i el primer que va implantarl’ensenyament de la Eurítmia2 amb l’objectiu de desenvolupar les facultats musicals dels alumnes a través dels moviments. Dalcroze defensava la música a través del ritme i del moviment. A més, sostenia la importància que tenien les danses en l’educació infantil per tal de que els infants desenvolupessin adequadament el ritme i el moviment.
En segon lloc, cal esmentar a Edgar Willems3, deixeble de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La importancia de la musica
  • Importancia de la música
  • la importancia de la musica
  • la importancia de la musica
  • La Importancia De La Musica
  • La musica y su importancia
  • Importancia De La Musica En Los Niños Y Jovenes
  • Personajes importantes de la Música

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS