Importancia Revolucón Textil

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
IMPORTANCIA DE LA REVOLUCIÓ TÉXTIL: 
-La indústria tèxtil constitueix el primer sector econòmic en molts països que encara es troben en vies de desenvolupament. La seva importància i evolució enaquests països ve determinat per una autonomia en la qual no necessiten inversions o tecnologia forana, matèries primeres costoses, ni tampoc una mà d'obra massa especialitzada.

-La incorporació demàquines a la producció substituir el treball manual i els tradicionals sistemes de fabricació per altres nous. El treball es va traslladar des dels tallers artesanals amb un reduït nombre d'operaris ales fàbriques.

--La prohibició d'importar teles de cotó de l'Índia. principal competidora d'Anglaterra.

--L'existència de grans plantacions de cotó a Amèrica del Nord, explotades en règimesclavista que proporcionaven matèria primera abundant i barata a les factories angleses.

--La inexistència de reglamentacions en el procés productiu, la qual cosa sens dubte eliminava les traves quepatien altres activitats.

INVENTS DE LA INDUSTRIA TÉXTIL: 
-La llançadora volant: va ser inventada per J.Kay el 1733, al principi el fil s'enrotllava en una llançadora que els teixidors havien depassar amb molt esforç entre els fils de l'ordit amb un mecanisme de cordes que el teixidor podia accionar amb una sola mà, Kay va augmentar l'eficàcia del teler amb la invenció de la llançadora volant,proveïda de quatre corrons que es movia per mitjà de dos raquetes de fusta i d'un cordill que el teixidor sostenia a la mà, això va possibilitar la fabricació de teixits més amples que abans en el campd'acció del braç humà. La llançadora volant permetia que la tasca de teixit, en què intervenien dos treballadors, fos realitzada per un sol treballador. John Kay es va veure obligat a exiliar-se aFrança, perquè els treballadors de la indústria tèxtil britànica volien matar.

-Spinning jenny: El 1764 James Hargreaves va inventar la màquina de filar anomenada Spinning Jenny, aquesta màquina...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • importancia de la industria textil en la edad media
  • importancia de la tecnologia en el mercado textil y de la moda
  • Importaciones Textiles
  • Revolucon
  • Productos Textiles Importados Ilegalmente
  • Importadores de Textil en México
  • La Importancia de la tecnologia en la industria textil
  • Revolucon francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS