IMPORTANTE

Páginas: 6 (1311 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2014
ROCOCÓ
El rococó es un moviment artístic que neix a França i el situem al S.XVIII. Durant el barroc teníem a França monarquia absoluta amb Lluís XVI i en canvi el rococó el rei que tenim és Lluís XV. Aquest moviment s’acaba quan comença el neoclassicisme i s’acaba també amb la revolució francesa.
Reflexa bon gust , llibertat, refinament, opulència , els excessos, la sensualitat, el plaer.
Ésun estil propi de l’aristocràcia i reis en resposta als excessos de l’anterior monarca Lluís XVI i parla de temes propis de l’aristocràcia.
Que aquest art sigui propi de aristocràcia fa que hi hagi diferenciació de classes socials i això crea malestar i provocarà la propera revolució francesa perquè reflexa una societat sense preocupacions (perquè noblesa son cortesans sense problemes econòmics).En el cas de França es mostra l’estat d’una França prerevolucionària i aquesta diferenciació entre classes (rics i pobres que moren de gana) donarà fruit a la guerra.
La paraula rococó prové de la unió de dues paraules:
1. Rocaille  rocalla(roques amb plantes normalment en jardins)
2. Coquille petxina del mar
Origen aquesta paraula té un aspecte pejoratiu (irònic) . Vé d’aquestes duesparaules perquè les formes d ela rocalla s’utilitzen en aquest art com a element decoratiu, al igual que s’usen les petxines.
Primers dissenys d’aquest estil apareixen formes irregulars inspirats en rocalles, algues, roques, petxines...
Caracteritza pel seu gust dels colors clars ,pastels, lluminosos, suaus , clars ( a diferència del barroc) i contrasta aquesta paleta del rococó amb la foscor iclarobscur juntament amb el pessimisme del barroc.
Temes inspirats en naturalesa, mitologia, bellesa, cos nu, art oriental, i especialment temes galans i amorosos, minues (tipus de dansa que balla noblesa) ,
Es art íntim, delicat i mundà i amb escenes íntimes... I per tant no té influències religioses(no com barroc que era propagandístic de l’església)
Rococó és exemple de com el art es fa amida de la persona, no reflexa un ideal i reflexa interès d’aquesta classe social plasmat en una obra. Es l’expressió immediata de la societat(d’un sectoraristocràcia) i per tant es reflexa una sola part de la vida de la població en aquest art.
S’expressa sobretot en pintura i és pictòric(tot i que el trobem en altres àmbits com objectes de disseny, escultura, arquitectura...)
ARQUITECTURA:Acumulació d’elements decoratius amb línies ondulants i elements irregulars(rocaille)és recarregat
Els edificis mantenen exterior --simple interiors-- recarregats
En aquesta època s’assoleix gust per temes orientalschinoiseries (elements xinesos) . Arriben porcellanes i laques xineses amb lo qual introdueixen temes orientals on trobem faisans, pons,
Pintors + representatius:
FRANÇAJean Antoine WateauEmbarcament a l’Illa de Citera
Jean Homoné FragonardEl gronxador
Boucher
Chardin
ANGLATERRA
William Hogarth
Tomas Gainsborough
ITÀLIA
Giambattista Tieppolo
JEAN ANTOINE WATEAU
1684-1721 (de tuberculosi)
Neix a Nord de França i de jove es trasllada a París.
Te molta influència entre els seus pintors contemporanis.
Tracta temes de vida alegre de la cortfrancesa i s’interessa per comèdia italiana. Treballa fen decoracions i s’interessa per obra de Rubens i tot i que li costa ser acceptat acaba entrant a acadèmia de belles arts amb la obra de l’embarcament a l’illa de Citera.
Tracta molt el tema del teatre, concretament de la comèdia del arte i molts cops vesteix als personatges amb roba de teatre. Ex de Quadre: Gilles
Els temes de les festescampestres i galans li interessen molt i situa moltes escenes amoroses al camp. Els models va vestits com si fessin representació de teatre.
Fa dibuixos de la natura que li serveixen per plantejar els seus quadres.
Va ser pintor poc cuidadós al preparar pintures, molts cops posava les pintures directament sobre la terra sense barrejar-los i per això moltes obres no es conservaven bé degut a la mala...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Importancia De La Importancia
  • Importaciones
  • Importantes
  • Importante
  • Que te importa
  • Importante¡!?
  • Importante
  • Importante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS