IMPRENTA CHINA CATALAN

Páginas: 3 (639 palabras) Publicado: 19 de abril de 2015
Els inicis a Xina
La impressió en la seva forma més primitiva, es feia amb blocs de fusta, en els quals es tallaven a mà tant els textos com les il · lustracions. El primer llibre que es va imprimirva ser el Sutra de Diamant, estampat per Wang Chieh l'11 de maig de l'any 868, a la Xina.
Els inicis a Europa
A l'Europa de principis del s. XV el trànsit de llibres i d'informació escrita en generalera bastant reduït. La reproducció de l'exemplar d'un llibre implicava anys de treball d'un frare. Els llibres eren un article de luxe, és a dir, els llibres manuscrits eren un objecte exclusiu perals estaments privilegiats d'una societat. Aquests documents eren produïts a les ciutats per impremtes molt rudimentàries, mitjançant una tècnica anomenada xilografia. Els impressors xilografistas del'època eren artesans que treballaven sobre fusta i produïen un motlle de la pàgina a imprimir, al cap d'uns quants usos el motlle es desgastava i quedava inservible.
- Johannes Gutenberg
JohannesGutenberg es va basar en el seu enginy i en els seus coneixements d'argenteria i ferreteria per canviar la tècnica d'elaboració del motlle d'impressió. Va crear motlles de fusta per a cadascuna de leslletres de l'alfabet i omplir els motlles amb ferro colat. D'aquesta manera va introduir a Europa els anomenats "tipus mòbils" de metall, molt més resistents que la fusta. També va haver d'idear unsuport que li permetés col·locar adequadament alineats aquests tipus mòbils i crear les planxes per imprimir cada pàgina.
Gutenberg en realitat no va inventar res. Molt temps abans que ell, els xinesoshavien desenvolupat les tècniques de la impressió i de la fabricació de papers.
- Lourens Janszoom
Suposat inventor d'una màquina d'impressió de Haarlem.
Principis bàsics de la impremta:
Tipus mòbils:Els tipus mòbils són unes peces habitualment metàl·liques en forma de prisma que s'empren en tipografia. Estan fets amb un aliatge anomenat «tipogràfic» (plom, antimoni i estany).
Tinta: La tinta és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conflicto China y Taiwán (Catalán)
  • La imprenta
  • La Imprenta
  • Imprentas
  • La imprenta
  • La Imprenta
  • Imprenta
  • La Imprenta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS