Impressionisme

Páginas: 6 (1416 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
A la segona meitat del segle XVIII l’estil que predominava era el Classicisme. A partir d’aquí la Història de la pintura va canviar. El més habitual era que els artistes exposessin els quadres al Saló Oficial. Però, un grup de nous artistes va exposar independentment els quadres el 15 de abril de 1874 i, en Louis Lorey, un crític, va denominar als quadre La exposició dels impressionistes iespecialment al quadre: “Sol naixent”de Claude Monet que reflexava totalment un nou estil. A partir d’aquí va néixer l’estil Impressionisme sent en Monet el líder.

IMPRESSIONISME (SEGLE XIX)

VICENT VAN GOGH (1853-1890)
Va ser un home holandès molt intel·ligent i de gran personalitat, li agradava molt llegir i estar al corrent de les corrents artístiques i socials de l’època del segle XIX.
Vacomençar a treballar en 1869-1873 a La Haya: una galeria d’art. Li agradaven els artistes del segle XVIII principalment en Rembrandt. Més tard, va dedicar el seu temps a la literatura i la literatura va ser la que el va inspirar per fer els seus quadres posteriors. Més tard, en 1888 es va discutir amb Gaugin, un altre pintor de l’època del qual tenien diferents perspectives de la pintura, i això vafer que en Van Gogh es tallés la orella. El seu estil canvià i es tornà més negatiu i les seves obres mostraren més desolació. Va morir dos dies després d’intent de suïcidar-se.
Les seves característiques principals que el defineixen com a artista són:
La línia dels contorns que limiten les figures que dibuixa; la seva manera de pintar ja que ell pintava amb pinzellades fortes, llargues iespesses; tenia el gust de pintar amb línies corbes que, fins i tot, arribà a deformar els objectes del quadre.
ALGUNES OBRES

NIT ESTRELLADA(1889) Museum of Modern Art, New York.

En Van Gogh crea, des de la seva creativitat i imaginació, una natura amb formes i colors extretes de la seva fantasia. És un óleo.
En el cel desenvolupa les estrelles i l’univers fent que siguin les protagonistes deldibuix. La gràcia del dibuix està en la llum que li dóna. Fa contrast amb la lluna, que la pinta ataronjada distingida. Pinta el món molt més enllà del poble que hi pot haver a sota. Les corbes donen al dibuix una energia espectacular. Les seves formes geomètriques són presents a tot el dibuix excepte en el poble de sota que contrasta amb la part superior. L’arbre que hi ha a la part esquerra dela imatge sembla que dongui encara més naturalesa al dibuix i que, a partir d’ ell, t’enfilis per les seves branques i puguis arribar més enllà, al qual és el lloc que dóna la importància al dibuix.
Una característica que he de destacar dels pintors impressionistes és que el·liminen el color negre de la pintura ja que les sombres les consideren colorejades. Igualment amb el blanc pur, el“colorifiquen”. Per tant, en el dibuix de Vicent, els colors que veiem són varis i no el negre i el blanc com a contrast general.

ELS GIRASOLS (1888) Múnich

 
A Van Gogh li agradava pintar flors. És una obra d’óleo molt coneguda. En aquest dibuix fa acte de presència de textures i games de colors grocs (la gama de colors grocs és complicada).Hi ha pinzellades més llargues que d’altres. Busca laclaritat i la lluminositat i la naturalesa, ja que ell li agradava molt i la expressava.

PAUL GAUGUIN (1848-1903)
En Gauguin, un home francès escultor, ceramista y grabador, després d’haver-se casat va aficionar-se a la pintura i va entrar a formar part de l’exposició de quadres en el Saló del 1876. Ell va seguir la influència d’uns pintors: Manet, Monet, ...Va compartir amb els seus amics artistesels colors purs però més tard va marcar el seu estil propi: formes en contorns foscos, pinzellades gruixudes amb colors molt vius. Representa escenes amb simbolisme. A principis del 1896, pintava amd unes dimensions més complicades i amb colors més foscos que abans ja que es va posar malalt, li faltaven diners...El seu últim quadre del 97 va ser la més gran i ambiciosa de totes que va fer amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Impressionisme Musical
  • Impressionism
  • Impressionism
  • Post Impressionisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS